Boston Celtics lähti suosikkina NBA:n finaaleihin, mutta on ollut Dallas Mavericksia vastaan odotettua ylivoimaisempi.

Sunnuntaina Bostonissa pelatun toisen ottelun Celtics voitti 105-98. Samalla se siirtyi finaalisarjassa 2-0 -johtoon.

Dallas pystyi pitämään toisessa ottelussa lukemat tasaisempina kuin ensimmäisen ottelun rökäletappiossaan, mutta silti paremmuudesta ei ollut mitään epäselvyyttä. Boston piti viimeisellä neljänneksellä johtoasemansa tasaisen vahvasti, eikä Mavericks päässyt viittä pistettä lähemmäksi.

Dallasin Luka Doncic ylsi triplatuplaan 32 pisteellään, 11 levypallollaan ja 11 syötöllään. Ottelussa tuli selväksi, että Mavericks on aivan liikaa Doncicin varassa.

Bostonin Jrue Holiday ylsi tuplatuplaan. Hän keräsi 26 pistettä ja 11 levypalloa.

Bostonin Jaylen Brown heitti 21 ja Jayson Tatum sekä Derrick White molemmat 18 pistettä. Loukkaantumisestaan toipuneen latvialaistähden Kristaps Porzingisin saldo oli 12 pistettä.

Ottelusarja siirtyy seuraavaksi Dallasiin, missä pelataan keskiviikkona ja perjantaina. Kotijoukkueen paineet ovat kovat, koska sen tappiot tietäisivät mestaruuden varmistumista Bostonille jo perjantaina.

Boston Celtics voitti NBA:n runkosarjan ylivoimaisesti. Pudotuspeleissä siltä on nähty muutama heikompi peli, mutta finaaleissa Celtics on toistaiseksi ollut vakuuttava.