Boston Celtics saattaa joutua keskiviikkona Dallasissa pelattavaan NBA:n kolmanteen finaaliin ilman latvialaistähteään Kristaps Porzingisia.

Porzingis loukkaantui huhtikuun lopussa ja oli viitisen viikkoa pelaamatta. Hänet nähtiin tositoimissa kuitenkin kahdessa ensimmäisessä finaalissa, joissa Celtics kotiparketillaan nappasi voiton Dallas Mavericksista.

Porzingis sai toisessa finaalissa jännevamman. Celtics vahvisti, että hänen tilannettaan tarkkaillaan päivä kerrallaan. Päätöstä Porzingisin osallistumisesta kolmanteen finaaliotteluun ei ole tehty.

Porzingis osallistui kahteen ensimmäiseen peliin, koska halusi itse pelata. Hän itse on korostanut finaalien yhteydessä, ettei mikään estä häntä pelaamasta, ellei hän kykene liikkuman kunnolla tai hänen ei anneta pelata.

Celtics on Mavericksia vastaan suosikki, vaikka Porzingis ei kykenisikään pelaamaan. Tosin tilanne kyllä tasoittuu, kun yksi Celticsin syömähampaista on poissa.

Latvian maajoukkueelle tiedot Porzingisista ovat karmaisevia. Lienee jopa todennäköistä, ettei Porzingis kykene osallistumaan olympiakarsintaturnaukseen heinäkuun alussa Riiassa. Latvia hakee sieltä paikkaa Pariisin olympialaisiin, jonne etenisi turnausvoitolla.