Kouvolan Kouvot tiedotti torstaina neljästä uudesta pelaajasopimuksesta.

Kouvoissa Korisliigaa pelaavat ensi kaudella Jesper Granlund, Michael Besselink, Erik Muhonen ja Joona Heinonen. Sopimukset käsittävät kauden 2024-25.

Jesper Granlund, 24, on pelannut viimeiset neljä kautta Yhdysvalloissa yliopistosarjaa (NCAA DI) Longwood Lancersin joukkueessa Farmvillessa Virginiassa.

Michael Besselink, 24, aloitti viime kauden kotoisessa I divisioona B:ssä Panttereiden joukkueessa. Hän siirtyi kesken kauden Saksan Pro A -sarjaan Artlandin joukkueeseen.

Erik Muhonen, 19, on yksi monista HBA:n kautta Yhdysvaltojen yliopistoihin lähteneistä pelaajista. Muhonen lähti Atlantin taakse vuosi sitten ja pelasi 10 ottelua yliopistokoripalloa (NCAA DII) Fresno Pacificissa ennen loukkaantumistaan.

Joona Heinonen, 20, on pelannut viimeiset vuodet Espanjan sarjoissa. Hän pelasi ensimmäiset kolme vuotta madridilaisen Zentro Basketin joukkueessa Espanjan neljänneksi korkeimmalla sarjatasolla (LIGA EBA) sekä juniorisarjoja. Viimeisellä Madridin kaudellaan Heinonen pelasi edustusjoukkueessa 21 minuuttia ja viimeisteli 9 pistettä ottelua kohden.

Kouvoilla on nyt kymmenen pelaajasopimusta kaudelle 2024-25. Seuran sopimuspelaajat ovat Thomas Gipson III, Topias Jokela, Teemu Kristeri, Henry Boyd, Eemeli Salmi, Rasmus Lindberg, Jesper Granlund, Michael Besselink, Erik Muhonen ja Joona Heinonen.