Korisliigassa kulunut viikko on ollut tiukkaa sopimusaikaa. Viime päivinä Seagulls, Karhu Basket, Vilpas ja Honka ovat ilmoittaneet uusista sopimuksista.

Karhu Basket ja Juuso Salmi ovat solmineet kahden vuoden mittaisen pelaajasopimuksen. Salmi, 20, pelasi kaksi edellistä kautta Jyväskylässä I divisioona A:ta JBA:n paidassa.

– Todella hyvillä fiiliksillä siirryn ensi kaudeksi Kauhajoelle. Valmennus, organisaatio ja puitteet ovat huippuluokkaa, jonka takia koin, että Kauhajoki olisi paras ympäristö ottaa seuraava steppi uralla. Myös joukkueen aktiivinen pelitapa molemmissa kenttäpäädyissä auttoi päätöksen teossa. Odotan jo innolla, että pääsen pelaamaan oranssien fanien eteen, Salmi kommentoi seuran tiedotteessa.

Salon Vilpas pestasi ensi kauden joukkueeseensa nelospaikalle 198-senttisen Jermaine Marshallin. Hän aloittaa ammattilaisuransa Suomesta.

24-vuotias laituri pelasi viimeiset kolme vuotta Stamfordin yliopistojoukkueessa isossa roolissa. Sitä ennen Marshall pelasi Florida Southwestern State -junioricollegessa, josta tie vei isompiin ympyröihin Akronin yliopistoon. Sieltä tuli siirto sitten Stamfordiin.

Alvar Peltoniemi puolestaan tekee paluun Korisliigan nousijajoukkueeseen Tapiolan Honkaan. Viimeiset kaksi kautta Alvar Peltoniemi on pelannut yliopistokorista Augustassa ja Fresnossa.

– Viime kaudet olivat opettavaisia monella tavalla. Pääsin näkemään kaksi täysin erilaista jengiä, pelitapaa ja valmentajaa. Vietettyäni nämä kaksi vuotta jenkeissä, tuntui että sain nähdä ja kokea sen mitä halusin, nyt oli aika palata Suomeen ja Honkaan. Seura on tuttu ja olin auttamassa joukkuetta jo kerran itse nousemaan Korisliigaan ja nyt kun joukkue nousi takaisin liigaan tuntui hyvältä mahdollisuudelta tulla ensimmäiseen omaan korisliigakauteen tutussa ja hyväksi todetussa ympäristössä. Toivottavasti pystyn auttamaan Honkaa myös pysymään liigassa, Peltoniemi kertoo seuran tiedotteessa.

Helsinki Seagulls on tehnyt yhden kauden mittaisen jatkosopimuksen pitkäaikaisen luottopelaajansa Timo Heinosen kanssa. 42 vuoden ikä ei Heinosta paina.

Heinonen on pelannut urallaan peräti 1026 Korisliigan ottelua. Seagullsia hän on edustanut kaudesta 2015-16 saakka, joten kymmenen vuotta tulee tässä seurassa hänelle täyteen.