Suomen koripallomaajoukkueen päävalmentaja Lassi Tuovi jättää Euroopan parketit seurajoukkuekoripallon osalta toistaiseksi.

Tuovi on tehnyt sopimuksen Japanin koripallon pääsarjassa pelaavan Yokohama B-Corsair -seuran kanssa. Tuovin pesti japanilaisseurassa on kaksivuotinen.

Japaniin Tuovi siirtyy Italiasta Virtus Bolognan joukkueesta apuvalmentajan paikalta, jossa saavutti päättyneellä kaudella Italian pääsarjan hopeaa. Tuovi toimii Yokohamassa päävalmentajana.

– Löysimme aika nopeasti ensimmäisten keskustelujen jälkeen yhteisen sävelen siitä, minkälaista valmennusta B-Corsairsin organisaatio tahtoo joukkueelleen, ja mitkä ovat puolestaan itselleni tärkeät asiat ja arvot, joita tahdon tuoda joukkueeseen, Tuovi kommentoi Koripalloliiton mukaan,

Tuovi on toiminut kaksoisroolissa kuin legendaarinen Pentti Matikainen HIFK:ssa ja Leijonissa aikoinaan. Tuovi on Bologna-pestinsä ohella toiminut samaan aikaan Suomen miesten maajoukkueen Susijengin päävalmentajana.

– Suomi-korikselle kuuluu suuri kiitos tämän mahdollisuuden aukeamisesta. Japanissa ollaan oltu kiinnostuneita maajoukkueohjelmastamme jo pidemmän aikaa ja he ovat saaneet positiivisen kuvan osaamisestamme. Toivottavasti tämä yhteys kantaa hedelmää jatkossakin.

Ennen Japanin pestiään Tuovin haasteena on Susijengin osalta Espanjassa heinäkuun alussa pelattavat olympiakarsinnat. Ja tietysti sen jälkeen olisivat myös Pariisin olympialaiset, jos Susijengi niihin selviytyy.

– Nyt keskitytään täysillä Susijengin toimintaan ja lähdetään taistelemaan paikasta olympialaisissa.