Boston Celtics teki NBA:n finaaleissa tiistaina ryhtiliikkeen jyräten Dallas Mavericksin kumoon ja sitä kautta mestaruuteen.

Celtics voitti Mavericksin koriluvuin 106-88. Finaalisarjan se voitti 4-1.

Boston kasvatti johtonsa ensimmäisen puoliajan aikana jo 20 pisteeseen. Dallasista ei ollut tauon jälkeen enää taka-ajajaksi.

Kauden viimeisen ottelun tähtenä loisti Celticsin Jayson Tatum. Hän lähenteli triplatuplaa 31 pisteellään, 8 levypallollaan ja 11 syötöllään.

Boston Celtics

@celtics
The Horford's are champs 🏆☘️

Boston Celticsin paremmuudesta ei finaalisarjassa ollut epäselvyyttä, eikä mestaruus todellakaan ollut yllätys. Olihan Celtics voittanut runkosarjan suvereenisti.

Finaaleissa Boston voitti kolme ensimmäistä ottelua vakuuttavasti. Neljännestä ottelusta, joka pelattiin Dallasissa, tuli Celticsille niin sanottu ohipeli, mutta viidennessä ottelussa Celtics oli jälleen oma itsensä.

Celtics on voittanut NBA:n mestaruuden jo 18 kertaa. Se nousi kaikkien aikojen tilastossa ykköseksi Los Angeles Lakersin edelle.

Edellisen kerran Celtics oli voittanut mestaruuden 2008 ja sitä ennen 2006. Nyt Celticsilla on kasassa taas joukkue, jolla on sauma dynastiaan.