Suomen naisten maajoukkue Susiladies hävisi viikon molemmat harjoitusottelunsa Tshekille.

Keskiviikkona Tshekki voitti Suomen 84-72. Torstaina Tshekki oli parempi 83-70.

Tshekin paremmuudesta ei ollut epäselvyyttä. Torstainakin tasoero nähtiin siinä, että Tshekki pakotti Suomen 22 pallonmenetykseen, joista teki 25 pistettä.

Yksilötaitojen ero oli selkeä, vaikka kummassakaan ottelussa Suomi ei huonosti pelannutkaan. Dominka Paurova toimi tshekkiläisten nopeiden hyökkäysten moottorina. Katerina Rokosova ja Tereza Vitulova upottivat molemmat 11 pistettä.

Suomen onnistujiin lukeutuivat Elina Aarnisalo (10/4) ja Lotta-Maj Lahtinen (8/7). Roosa Lehtoranta heitti 10 pistettä vähän alle 14 minuutin peliajalla. Saana Kujala (6/1) oli pirteä ensimmäisessä A-maaottelussaan.

– Päällimmäisenä erittäin ylpeä meidän pelaajista. Vuorokaudessa pystyimme parantamaan meidän pelaamista ja ottamaan iso askel eteenpäin. Puolustuspelaaminen ja ehkä etenkin hyökkäyspelaaminen näytti huomattavasti jouhevammalta kuin eilen. Vastaavasti Tshekki paransi myös omaa pelaamistaan. Selkeästi kun pelaa näin korkean tason joukkuetta vastaan, niin tunnistat omat heikkoutesi, kommentoi Suomen päävalmentaja Ilkka Palviainen.

– Meidän heikkoudet on ihan puhtaasti pelikovuudessa ja kamppailupelaamisessa, mikä näkyi tosi rumina levypallonumeroina, mikä oli iso osa tämän ottelun ratkaisun kannalta. Ja se näkyi myös meidän korkeana menetysmääränä. Ne on asioita, joita ihan varmasti pelikovuuden kautta saadaan parempaan tolaan ja pystymme kilpailemaan tämän tason joukkuetta vastaan voitosta, Palviainen jatkoi.