NBA-seura San Antonio Spurs on pestannut Petteri Koposen kesäliigajoukkueensa valmennustiimiin.

Koponen sai tarjouksia muistakin seuroista. Hän valitsi lopulta San Antonion.

– Huhtikuussa tuli San Antoniosta soitto, että kiinnostaisiko minua auttaa heitä kesäliigan valmennuksessa, Tuollaiseen tarjoukseen tietysti vastataan noin lähtökohtaisestikin myöntävästi, Koponen kertoo Koripalloliiton tiedotteessa.

– Lähempänä kesää tuli samanlaisia soittoja muistakin NBA-joukkueista, mutta Spurs tuntui hyvältä valinnalta. San Antonio on perinteisesti yksi NBA:n eurooppalaisinta koripalloa pelaavista joukkueista, mikä tuntui hyvältä tällaisesta pitkän linjan eurokorisfanista, Koponen jatkaa.

Koponen lentää San Antonioon tällä viikolla järjestettävän NBA-draftin jälkeen. Spurs leireilee muutaman päivän Sacramentossa ennen perinteistä Las Vegasissa järjestett kesäliigaa, joka pelataan 12.–22. heinäkuuta.

Koponen varattiin NBA:han 2007 ensimmäisellä kierroksella 30:ntenä. Hän pelasi kesäliigaa Portland Trail Blazersissa 2007 ja 2008, mutta ei koskaan pelannut NBA:ssa varsinaisella kaudella.

– Kivalta ja nostalgiselta tuntuu tietenkin mennä takaisin, nyt vähän erilaisessa roolissa. Roolituksista ja työnjaosta emme ole vielä ehtineet sen tarkemmin puhua, mutta nyt alkuviikolla pidetään ensimmäinen valmentajien palaveri. Innostuneesti ja mielenkiinnolla lähdetään tätä haastetta kohti ja katsotaan, mihin se johtaa toteaa Koponen

Koponen lopetti pelaajauransa vuoden 2022 EM-kisoihin, joissa Suomi eteni aina puolivälieriin saakka.