Koripallon olympiaemäntä Ranska antoi vahvan näytteen vireestään lauantaina harjoitusottelussa Suomea vastaan La Roche-sur-Yonissa. Ranska voitti Susiladiesin julmin lukemin 129-50.

Tasoero oli ottelussa järkyttävä. Tauolla Ranska johti 69-23.

Tasoeroja kuvaa, että Susiladies sortui ranskalaispuolustuksen edessä peräti 35 menetykseen. Niistä 22 oli Ranskan riistoja.

Suomen heittoprosentit myös jäivät todella vaisuiksi. Susiladiesin pelitilanneheitot upposivat 14/51 (27%). Se kertoo, miten kaukana Suomi on maailman huipputasosta.

Ranskan äärimmäisen tehokkaasta hyökkäyksestä kertoo fakta syöttömäärästä. Ranska tilastoi peräti 41 koriin johtanutta syöttöä.

– Ranska oli numeroiden verran parempi tänään. Siihen vaikutti Ranskan fantastinen ensimmäinen puoliaika ja meidän henkinen lamaantuminen sen aikana. Isossa kuvassa tämä näytti joukkueelle, ja henkilökohtaisella tasolla pelaajille, mitä pitää parantaa, kommentoi Suomen päävalmentaja Ilkka Palviainen.

– Ranska puristi puolustuksellaan meiltä ilman pihalle ja pakotti menettämään palloa. Vastustajan tilannekovuus ja -valmius oli ihan eri tasolla, mihin suurin osa pelaajista on tottunut. Se aiheutti paljon epävarmuutta kentällä, Palviainen jatkoi.

Ranska sijoittui Tokion olympiakisoissa 2021 pronssille. Maan naisten koris on ollut kovassa nosteessa.