Suomen maajoukkuepelaaja Olivier Nkamhoua on tehnyt sopimuksen Saksan Bundesliigassa pelaavan Niners Chemnitzin kanssa. Kyse on hänen ensimmäisestä ammattilaissopimuksestaan.

Edelliset viisi kautta Nkamhoua, 24, pelasi yliopistokorista Yhdysvalloissa NCAA-liigan Tennesseessä ja Michiganissa. Tulevalla kaudella Nkamhoua pääsee pelaamaan Chemnitzissa Saksan Bundesliigan lisäksi FIBA:n Mestarien liigaa.

Viime keväänä Chemnitz päätti kautensa FIBA Europe Cupin mestaruuteen. Lisäksi seura eteni Bundesliigassa semifinaaleihin, joissa hävisi hopealle sijoittuneelle Saksan mahtiseuralle ALBA Berlinille viidessä ottelussa. Hyvä menestys toi paikan seuralle ensi kaudeksi Mestarien liigaan.

– Chemnitz on tosi hyvä joukkue ja organisaatio ja heillä on erinomainen valmentaja (Rodrigo Pastore). Koen suoraan yliopistosta tulevana parhaaksi päästä pelaamaan heti noin hyvään organisaatioon ja olosuhteisiin, Nkamhoua kommentoi sopimusta Koripalloliiton tiedotteessa.

– Ammattilaisuran aloittaminen on iso askel. Isoin henkilökohtainen tavoite on kasvaa pelaajana ja oppia elämään koripalloammattilaisena. Chemnitz on ollut viime vuodet hyvässä nousuvireessä. Toivon, että pystyn auttamaan organisaatiota jatkamaan entistä voitokkaampana myös tulevaisuudessa, hän jatkaa.

Mutta täysin varmaa ei ole, että Nkamhoua ensi kaudella pelaisi Bundesliigassa. Hänen sopimuksessaan on NBA-pykälä, joka takaa hänelle tarvittaessa mahdollisuuden siirtyä NBA:han, jos sieltä sopimus tulisi.

Nkamhoualla ei ole varausta NBA:han. Se ei kuitenkaan sulje pois mahdollisuutta päästä pelaamaan NBA-koripalloa. Kiinnostusta häntä kohtaan NBA:sta tiettävästi on.