Koripallon miesten olympiakarsinnat ovat edenneet välierävaiheeseen. Lauantaina ratkotaan paikat karsintojen finaaleihin, joissa ratkaistaan paikat Pariisin olympialaisiin

Suomi pelaa Valenciassa lauantaina Espanjaa vastaan kello 21.30 Suomen aikaa alkaen. Aiemmin illalla kello 16.30 Valenciassa pelaavat Bahama ja Libanon. Sen ottelun voittaja pelaa olympiapaikasta Suomea tai Espanjaa vastaan.

Kreikassa Pireuksessa pelataan välieräottelut Kreikka-Slovenia ja Kroatia-Dominikaaninen tasavalta. Kreikan ja Slovenian ottelu herättää valtavasti mielenkiintoa muuallakin kuin Kreikassa ja Sloveniassa, koska vastakkain ovat NBA:n supertähdet, Milwaukee Bucksin Giannis Antetetokounmpo ja Dallas Mavericksin Luka Doncic.

Toinen näistä supertähdistä joutuu lauantaina heittämään olympiahaaveilleen hyvästit. Doncicilla on panoksena uransa toinen ja Antetokounmpolla ensimmäinen olympiapaikka.

Olympiapaikoista taistelee myös kaksi Baltian maata, Latvia ja Liettua. Riiassa Latvia pelaa lauantaina Kamerunia vastaan ja toisessa ottelussa siellä Brasilia kohtaa Filippiinit. Latvia ei ole koskaan pelannut olympialaisissa.

Puerto Ricossa San Juanissa Italia kohtaa lauantaina Liettuan ja Meksiko isäntämaa Puerto Ricon. Liettua pelasi olympialaisissa seitsemästi peräkkäin 1992-2016, mutta karsiutui Tokion kisoista 2021.

 Alkusarjassa Liettua ja Puerto Rico voittivat molemmat ottelunsa. Italia hävisi Puerto Ricolle.

Pariisin kisojen miesten olympiakoripalloon paikkansa jo aiemmin varmistaneet Ranska, Saksa, Serbia, Kanada, Yhdysvallat, Japani, Etelä-Sudan ja Australia. Yhdysvallat tuo kisoihin tähtiä pursuavan NBA-joukkueen, jossa ovat mukana muun muassa LeBron James ja Jayson Tatum.