Koripallon EuroCupissa nähdään ensi kaudella suomalaisjoukkue. Kotkan Peli-Karhut on yksi 53 joukkueesta, joka on hyväksytty EuroCupiin mukaan.

Peli-Karhut saa myös suoran paikan lohkovaiheeseen. Sen ei tarvitse hakea paikkaa karsinnasta.

– Mahtava uutinen Peli-Karhuille ja kovassa nosteessa olevalle suomalaiselle naiskorikselle. Tämä on hieno mahdollisuus pelaajillemme päästä pelaamaan kansainvälisiä pelejä. Lisäksi iso haaste hienolle organisaatiollemme, hehkuttaa Peli-Karhujen päävalmentaja Roope Mäkelä tiedotteessa.

Mäkelä korostaa, ettei pelkkä mukanaolo tietenkään riitä. Peli-Karhut haluaa menestyä europarketeilla.

– Emme lähde vain osallistumaan, vaan myös voittamaan pelejä. Tätä silmällä pitäen tulemme tekemään lisää mukavia pelaajajulkistuksia lähipäivinä.

Peli-Karhuille suora lohkovaiheen paikka oli mukava yllätys. Etukäteen odotettiin, että Peli-Karhut joutuisi karsintoihin.

– Olimme hieman ehkä asennoituneet etukäteen siihen, että lähdemme EuroCup-matkaa tekemään karsintojen kautta. Mutta toisin kävi. Tämä on todella iso uutinen ja asia meidän seurallemme ja joukkueellemme. Emme olisi uskoneet, että olemme suoraan lohkossa. Ensi viikolla on lohkoarvonnat Saksassa ja silloin saamme tietää lisää siitä, ketkä ovat vastuksiamme. Tämä tietää paljon töitä organisaatiossa, mutta tähän olemme valmistuneet myös jo etukäteen, kommentoi PeKan joukkeenjohtaja Joona Etula.

Peli-Karhut voitti viisi perättäistä Suomen mestaruutta 2018-23. Viime kaudella se joutui tyytymään kuitenkin hopeaan. Mestaruuden voitti ToPo.