Syyskuussa pelattaviin Slovenian EM-kisoihin valmistautuva Suomen miesten Susijengi aloittaa yhteisharjoituskautensa perinteisellä Naantalin leirityksellä maanantaista alkaen. Naantalin leiritykselle osallistuu kaikkiaan 18 EM-kisakoneeseen halajavaa pelaajaa, heidän joukossaan yksi maajoukkueen ensikertalainen.

Susijengin ”vanhempi” jaosto on valmistautunut maajoukkuekesään heinäkuun ajan vapaaehtoisilla yhteisharjoituksilla Helsingissä, kun taas nuoremmat pelaajat ovat edustaneet viime viikkoina Suomea niin Kazanin universiadikentillä kuin 20-vuotiaiden miesten B-divisioonan EM-kisoissakin.

Jo perinteeksi muodostuneen Naantalin leirityksen teema on vanha ja tuttu; pelitempo.

– Tavoittelemme Naantalin leirityksemme aikana kansainvälistä pelitempoa ja kertailemme joitain vanhoja asioita, Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann kertailee.

Susijengi avaa harjoituskautensa Naantalissa tutulla kokoonpanolla. Joukkueen kesän 2012 EM-karsintojen paras pistemies Petteri Koponen, koko EM-karsintarupeaman tarkin kolmen pisteen heittäjä Shawn Huff sekä joukkueen kapteeni Hanno Möttölä kuuluvat Naantalin leirivahvuuteen muiden tuttujen pelaajien ohessa.

Viime kesän otteluista sivussa olleet Teemu Rannikko, Samuel Haanpää ja Antti Kanervo sonnustautuvat Susijengin sinivalkoiseen harjoituspaitaan Naantalissa, ja täysin uutena pelaajana maajoukkueympyröissä debytoi Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkueen tehotykki Joonas Cavén.

Susijengi leireilee Naantalissa aina perjantai-iltapäivään asti. Kesän ensimmäiset maaottelut ovat luvassa elokuun alussa Ranskan Pau’ssa, kun Susijengi kohtaa hallitsevan EM-hopeamitalistin, San Antonio Spurs -ikoni Tony Parkerin johtaman Ranskan.