Slovenian EM-lopputurnaukseen on aikaa enää 40 päivää. Suomi on mukana toista kertaa peräkkäin EM-lopputurnauksessa. Kun uudet kisat ovat ovella, on hyvä palauttaa mieleen miten Susijengillä meni vuonna 2011 Liettuassa.

Suomi joutui kovaan lohkoon jossa pelasivat Kroatia, nytkin vastaan tuleva Kreikka, Bosnia ja Hertsegovina, Makedonia ja Montenegro.

Suomen kisat alkoivat 79-84-tappiolla Kroatialle, vaikka Suomi johti tauolla vielä kahdella pisteellä. Suomi taisteli voitosta aivan viime hetkille, mutta lopulta Kroatia korjasi potin.

Toisessa ottelussa Kreikkaa vastaan Suomi jäi ilman mahdollisuuksia. Kreikka karkasi tauolla yhdeksän pisteen päähän eikä tahti hiljentynyt toisella puoliskolla ja Susijengi tapui 61-81.

Kolmannessa ottelussa Suomi löysi huippuvireen, kun Suomi Mikko Koiviston johdolla pamautteli kolmosia urakalla sisään. Suomi voitti toisen puoliskon 50-26 ja eteni lopulta selvään 92-64-voittoon.

Seuraavassa ottelussa Suomelle juotettiin katkeraa kalkkia, sillä Suomi menetti otteensa juuri ratkaisevalla hetkellä Makedoniaa vastaan ja Makedonia otti ottelusta niukan 72-70-voiton. Suomen kohtaloksi koitui jättimäinen Pero Antic, joka raapi peräti 19 levypalloa Tuukka Kotin ollessa Suomen ykköslevarimies viidellä.

Viimeiseen otteluun lähdettäessä Suomella oli vielä pienoiset toiveet jatkopaikasta voitolla ja sopivalla ristiinpelaamisella. Silloin kaikki meni kuin Strömssössä, sillä Suomen 71-65-voitto Montenegrosta riitti jatkopaikkaan, kun samanaikaisesti Kreikka voitti Kroatian ja Makedonia Bosnia ja Hertsegovinan. Suomi oli Kroatian ja Bosnia ja Hertsegovinan kanssa tasapisteissä, mutta pistevertailussa Susijengi oli kolmikosta paras ja näin Suomi eteni hienosti jatkoon.

Jatkolohkossa Suomelle tuli vastaan Venäjä, Slovenia ja Georgia. Ensimmäisessä ottelussa Venäjä oli liian vahva 79-60-numeroin.

Suomi piti kuitenkin jatkohaaveet hengissä kaatamalla seuraavassa ottelussa Georgian 87-73.

Ratkaisu jäi näin viimeiseen otteluun jossa Suomen piti voittaa Slovenia edetäkseen puolivälieriin. Suomen loppukiri ei kuitenkaan aivan riittänyt ja Slovenia eteni jatkoon 67-60-voitolla.

EM-voittajaksi kruunattiin lopulta Espanja, joka kaatoi finaalissa Ranskan. Venäjä nappasi pronssin ennen kisojen suurinta yllättäjää Makedoniaa.