Slovenian EM-lopputurnaukseen on aikaa enää 35 päivää. Suomelle arvottiin kova lohko josta löytyy todenteolla meriittejä.
Venäjä on menestynyt vahvasti, mutta aivan Neuvostoliiton kaltaisiin suorituksiin se ei ole yltänyt.

Viime vuonna Venäjä saavutti olympiapronssia ja MM-kisoista saldona on kaksi hopeamitalia. EM-kisoissa sen mitalitilasto on karttunut neljästi joista kohokohtana on vuoden 2007 EM-kulta. Lisäksi tilillä on yksi hopea ja kaksi pronssia joista toinen on edelliskisoista.

Kreikka on pitkäaikainen arvokisaosallistuja ja menestystä on tullut etenkin Euroopan tasolla, sillä palkintokaapissa on kaksi kultaista mitalia, yksi hopea ja kaksi pronssia. Edellinen mitali tuli vuonna 2009, kun Kreikka voitti pronssia. MM-kisoissa Kreikka on juhlinut kertaalleen mitalin merkeissä, kun se voitti hopeaa vuonna 2006.

Kovana korismaana tunnettu Turkki on tuttu näky arvokisoissa, mutta mitaleille se ei ole kovinkaan usein yltänyt. Kovin saavutus on MM-hopea vuodelta 2010 ja EM-kisoista kaulaan on ripustettu yksi hopeinen mitali vuonna 2001.

Italia on voittanut kahdesti EM-kultaa, neljä hopeaa ja neljä pronssia. Tuoreimman EM-mitalinsa se sai kymmenen vuotta sitten saavuttaessaan pronssia. Olympialaisista italialaisilla on ollut tuomisinaan kaksi hopeamitalia joista viimeisin vuodelta 2004.

Ruotsin saavutukset arvokisoista ovat lohkon joukkueista kaikista köykäisimmät. Ruotsin parhaat sijoitukset ovat vuoden 1980 olympialaisten kymmenes sija sekä vuoden 1995 EM-kisojen 11 sija.