Susijengin kanssa samassa lohkossa EM-kisoissa pelaava Ruotsi pelaa ensimmäisen maaottelunsa valmistautumiskaudellaan maanantaina ja edessä on kova testi, sillä vastaan asettuu vieraskentällä Liettua. Maat kohtaavat ensin Panevezysissa ja toinen kohtaaminen on edessä keskiviikkona Siauliaissa.

Ruotsin päävalmentaja Brad Dean painottaa joukkueen oman pelin kehittämistä ottelun kautta. Vastustaja tiedetään kivikovaksi, mutta sen enempää huomiota Ruotsi ei ole ennakkoon Liettuaan kiinnittänyt.

– Meidän pitää rakentaa omaa peliämme, selvittää ketkä pelaavat soveltuvat parhaiten siihen pelityyliin, jonka me uskomme tuovan parhaan tuloksen EM-kisoissa. Emme ole scoutanneet Liettuaa sillä mielellä, että rakentaisimme parhaan mahdolliseen taktiikan voittaaksemme nimenomaan Liettuan näissä otteluissa, Dean sanoo Ruotsin liiton verkkosivuilla.

– Toisaalta olemme tietysti kilpailuhenkisiä ihmisiä ja haluamme voittaa otteluita, mutta se ei ole päätavoite näissä otteluissa.

Liettua-otteluiden jälkeen Ruotsi pelaa elokuun lopulla turnauksen Lublinissa, Puolassa ja kohtaa vielä Saksan EM-kenraalissaan 30.8. EM-urakkansa Ruotsi avaa Kreikkaa vastaan ja alkulohkon toisessa ottelussa 5.9. Koperissa vastaan asettuu Suomi.