Sloveniassa pelattaviin EM-kisoihin on aikaa enää 18 päivää.

Suomi saa ensi viikolla Liettuassa pelattavassa turnauksessa vastaansa yhden EM-kisojen ehdottomista suosikeista. Se on juuri turnausta isännöivä Liettua.

Liettua on maailman ranking-viitonen, edellään ainoastaan kaksi eurooppalaista maata: Espanja ja Suomen lohkossa EM-kisoissa pelaava Kreikka.

Suomi kohtaa Liettuan ensi viikolla Vilnassa pelattavassa turnauksessa.

– Liettuaa vastaan meidän on ainakin juostava. Se pelaa liikkuvaa ja aktiivista korista. Nyt näemme ainakin sen, olemmeko päässeet yhtään lähemmäs sen tasoa, päävalmentaja Henrik Dettmann sanoo.

Suomen ranking on maailman tasolla 48. Viime torstaina kaatunut Iso-Britannia löytyy sijalta 23. Liettuassa vastaan astelee myös maailmanlistan kuutonen Venäjä ja sijalta 61. löytyvä Tshekki.

– Odotan kovia matseja. Britit oli hyvä joukkue, mutta ilman NBA-pelaajiaan. Liettuassa vastaamme tulee astetta kovempia joukkueita. Liettua on yksi koko kisojen ennakkosuosikeista, Teemu Rannikko arvioi.

Susijengi pelaa kolme peliä Liettuassa 21.-23.8. Niiden jälkeen edessä on vielä EM-kenraali Hartwall Areenalla. Vastaan 28.8. astelee Latvia.