Susijengi on saanut kuluvan kesän aikana vahvuuteensa mieluisan paluumuuttajan ”Keravan kanuuna” Samuel Haanpään sonnustauduttua susipaitaan ensi kertaa kahteen vuoteen. Korisliigan hallitseva MVP teki kesän esiinmarssinsa perjantaina päättyneessä Vilnan turnauksessa ja kärkkyy kutsua Slovenian EM-kisakoneeseen runsaan viikon kuluttua.

Haanpää on kuulunut Susijengin harjoitusrinkiin juhannuksen jälkeisestä ”pre-seasonista” alkaen ja yltänyt kesän edetessä yhä parempaan heittovireeseen.

Vilnan turnauksen avausottelussa Liettuaa vastaan Haanpää säkitti tukun tärkeitä vapaaheittoja Suomen palatessa kymmenen pisteen takaa peliin mukaan, ja Tshekki-voitossa keravalaisen ranteista syntyi 16 pistettä. Turnauksen päättäneessä Venäjä-pelissä Haanpää oli 15 pisteellään Susijengin ykköstykki.

– Pelasimme Vilnassa hyvätasoista koripalloa, vaikka parannettavaakin jäi. Liettua-peli oli ihan voitettavissamme ja Tshekkiä vastaan pystyimme parantamaan edellispäivästä. Venäjäkin vastaan kulki suurimmaksi osaksi hyvin huolimatta vähän erilaisesta kokoonpanosta, Haanpää arvioi Basket.fi:n sivuilla.

Haanpää pelasi kesällä 2009 erinomaiset EM-karsinnat ja nosti itsensä kertaheitolla eurooppalaisen koripalloväen tietoisuuteen viimeistelemällä 21 pistettä vierasottelussa Ranskassa. Seuraavasta kolmesta kesästä Haanpää sai kuitenkin viettää leijonan osan sairastuvalla.

– Aina näistä asioista puhuttaessa pitää koputtaa puuta, mutta nyt todella toivon päässeeni tilanteeseen, jossa koko loukkaantumisaihe olisi loppuun käsitelty. Tuntuu hyvältä olla kentällä ja kunnossa, se on olennaista.

Susijengi on palannut Vilnan turnauksen jälkeen ja harjoittelee vielä viikon verran Helsingissä. Vaikka Haanpään fokus on muiden Susijengin pelaajien tavoin tiiviisti tässä hetkessä, ajatus Slovenian EM-kisoista kutkuttaa jo hänen mieltään.

– Nyt kun olemme päässeet pelaamaan valmistavia maaotteluita EM-kisajoukkueita vastaan ja todenneet meidän olevan tarpeeksi hyvä joukkue haastamaan kenet tahansa, halumme näyttää mihin pystymme joukkueena on todella korkealla.

Susijengin kahdentoista pelaajan rinki Slovenian kisoihin on selvillä viimeistään pari päivää ennen kisojen alkua. Joukkueella on kuitenkin edessään vielä tehokkaan harjoitusviikon lisäksi keskiviikon EM-kenraali Latviaa vastaan.

– Porukassa on todella hyvä henki ja ihan varmaa on, että kaikki mukana olevat pelaajat tahtovat sinne kisakoneeseen ihan yhtä lailla. Nyt on vielä viikko aikaa keskittyä työntekoon.

Suomi ja Latvia kohtaavat Pasilan Hartwall Areenalla keskiviikkona 28.8. klo 19:00.