Suomen koripallomaajoukkue on ollut yhdessä ison osan kesästä valmistautuessaan 4. syyskuuta alkaviin EM-kisoihin. Palkkaa leirityksestä ei makseta vaan ainoastaan kulukorvaukset ja päivärahat.

Pelaajia järjestely ei tunnu haittaavan.

– Olemme menossa kovaan turnaukseen ja se vaatii tällaisen leirityksen. Meidän on valmistauduttava kunnolla ja saatava pelimme kuntoon, Suomen ykkösmies Petteri Koponen sanoo.

– Ei tämä oikeastaan muista kesistä eroa. Pitää suhtautua kuin lyhyeen kauteen. Aika on kuitenkin niin pitkä, että tulee loukkaantumisia ja jätkiä tulee ja menee – vähän kuin kauden aikana, Kimmo Muurinen kuvailee menneitä viikkoja.

Susijengin leiritys käynnistyi parin viikon jaksolla Helsingissä jonka jälkeen vietettiin viikko Naantalissa ennen ensimmäistä ottelua Ranskaa vastaan. Suomi on leirin aikana treenannut pääasiassa kahdesti päivässä. Heinäkuun alku oli hieman vapaaehtoisempaa mutta mitä lähemmäs EM-kisoja mennään, sitä varmemmin kaikki haluavat olla mukana.

– On kunnia-asia edustaa Suomea. Lisäksi nämä ovat hyviä näyttöpaikkoja sellaisille pelaajille jotka haluavat pelaamaan ulkomaille. Ja on vielä valmiiksi hyvässä pelikunnossa kauden alussa, Muurinen sanoo.

Kim Sanden