Susijengin ykkössentteri ja puolustuksen lukko Tuukka Kotti, 32, on uransa toisten EM-kisojen kynnyksellä vakaa ja rauhallinen.

Vaikka Susijengi ei kuulu eurokoripallon asiantuntijoiden ennakkosuosikkeihin D-lohkossa, Kotti tietää, että joukkueella on kaikki edellytykset jopa parantaa kahden vuoden takaisesta 9. sijasta – kunhan ryhmä malttaa edetä peli kerrallaan.

Susijengi kohtasi EM-kenraaliharjoituksessaan Hartwall Areenalla viime keskiviikkona Latvian ottelussa, joka päättyi vierasjoukkueen 84–90-voittoon.

Torstain ”scrimmagen” ja kahden välipäivän jälkeen Susijengi kokoontui Helsingissä valmistaviin harjoituksiin sunnuntaina ennen matkaansa Helsinki-Vantaan lentokenttää ja EM-alkulohkonsa isäntäkaupunkia Koperia. Kotin mukaan tunnelma joukkueessa on rento ja levollinen.

– Normirutiineilla on menty. Parin vapaapäivän jälkeen vedettiin hyvät treenit rennolla meiningillä. Odotukset ovat kovat, mutta positiivinen mieliala välittyy koko joukkueesta, Kotti kertoo Basket.fi:n sivuilla.

Koperin alkulohkossa luvassa on jälleen kahden vuoden takaisista Liettuan EM-kisoista tuttu mankeli: viisi huippuluokan kansainvälistä ottelua kuuden vuorokauden sisään, ja vain kolme lohkon joukkueista pääsee jatkoon.

Pelirytmistä muistuttaessa Kotti murahtaa: tuttu juttu.

– Tietenkin on kova haaste säilyttää kova tempo pelistä toiseen ja samalla nollata edellisen pelin tapahtumat ja aloittaa uudessa pelissä puhtaalta pöydältä. Kaksi vuotta sitten se kuulosti kuitenkin vielä hurjemmalta. Nyt, kun takana on jo yksi vastaavanlainen kokemus, tiedämme, että voimme edetä vain matsi kerrallaan ja joka matsi vaikuttaa seuraavaan.

Suomi aloittaa kisansa keskiviikkona kohtaamalla Turkin.