Yksi Susijengin taistelun ilmentymistä kahdessa pelatussa EM-ottelussa on ollut Kimmo Muurinen. Usein aliarvostettu puurtaja on ollut erittäin vakuuttava tullessaan kentälle ja torstaina Ruotsia vastaan Muurinen teki hartiavoimin töitä kentän molemmissa päissä.

Muurinen pelasi vahvan pelin puolustuksellisesti pistäen kroppansa likoon ja siinä ohessa nakutti mukavasti myös 12 pistettä.

– Kyllä tämä oli varmasti yksi urani parhaimpia maaotteluita. Onnistumisia tuli paljon molemmissa päissä ja tämä kasvattaa mukavasti itseluottamusta, Muurinen pohti ottelun tauottua.

Suomi otti vakuuttavan voiton Ruotsista, vaikka kiusasi Suomea avausneljänneksen ajan. Muurinen ei ollut huolissaan etteikö Ruotsin kone jossain vaiheessa hyytyisi.

– Ruotsin pelissä ei ollut mitään yllätyksiä. Ruotsi pystyi alussa olemaan meidän perässä, mutta sitten saimme toisen vaihteen päälle ja pystyimme pimentämään heidän tähtikaksikkonsa täysin, Muurinen totesi viitaten Jeff Tayloriin ja Jonas Jerebkoon.

Suomella on puhdas tili kahdesta ottelusta, mutta Muurisen jalat pysyvät tiukasti maassa.

– Tässä mennään peli kerrallaan. Keskitymme koko ajan voittamaan jokaisen yksittäisen pelin emmekä laskeskele keitä pitää voittaa jatkoon päästäkseen. Voimme ajatella vain seuraavaa peliä, muuten ei tulisi tällaisia Turkki-voittoja, Muurinen muistutti.

Suomi viettää perjantaina hyvin ansaittua vapaapäivää ja seuraava peli on lauantaina, kun vastaan asettuu Italia.

Salttu Forsström