NBA on mätkäissyt J.R. Smithille viiden ottelun pelikiellon huumausainerikoksesta. Pelikiellon ajan hän joutuu tulemaan toimeen myös palkatta.

Polvivammasta toipuva Smith joutuu istumaan sivussa ensimmäiset viisi otteluaan ollessaan pelikunnossa. NBA ei tiedotteessaan tuo ilmi tarkemmin pelikiellon syytä, mutta liigan sääntöjen mukaan vähintään kolmannen marijuana-rikkomuksen jälkeen pelaajalle mätkäistään vähintään viiden ottelun pelikielto. Smithillä on myös aiemmin ollut ongelmia, sillä vuonna 2007 hänelle annettiin yhdeksän ottelun pelikielto hänen oltuaan matkustajan kuolemaan johtaneessa autokolarissa ja hän sai siitä myös 90 päivän vankeustuomion. Vuotta aiemmin hän oli 10 ottelun pelikiellossa Nuggetsin ja Knicksin tappelunujakan johdosta ja viime kaudella hän katsoi sivusta Knicksien ja Celticsin playoff-ottelun lyötyään kyynärpäällä Jason Terryä.

Smith juuri allekirjoitti Knicksin kanssa kolmen vuoden ja 18 miljoonan arvoisen sopimuksen, joten pelikielto tuo hänen lompakkoonsa noin 252 000 dollarin loven.