Suomi kohtaa EM-kisojen viimeisessä ottelussaan isäntämaan Slovenian. Kolme kautta Sloveniassa pelanneelle Sasu Salinille tulee tuttuja miehiä vastaan.

Suomella on ottelussa kyseessä enää kunnia, mutta Slovenia taistelee lohkovoitosta.

– Hyviä pelaajia ja hyvin ovat pelanneet. He saattavat jopa voittaa koko turnauksen tai ainakin tällä hetkellä näyttää siltä. Ei meillä ole ainakaan paineita ja toivotaan, että se auttaa, Salin pohtii.

Salin kirjoitti kesällä kahden vuoden jatkosopimuksen Union Olimpijan kanssa ja kisojen jälkeen odottaa nopeasti paluu Sloveniaan ja Ljubljanaan. Salinille joukkueessa on tuttuja pelaajia ja hän toivoo pysäyttävänsä ainakin kolmen edelliskauden joukkuekaverinsa Jaka Blazicin.

– Olisihan tietenkin hienoa, mutta en tiedä ottaisivatko he minua hyvin sitten vastaan. Toivottavasti ainakin Blazicia vastaan menee hyvin.

Suomen kohtaloksi jatkolohkossa on koitunut huono heittoprosentti. Kaukoheittäjänä tunnetun Salinin sihti on ollut niin ikään hieman haussa, mutta toivoo viimeisessä pelissä heiton löytyvän.

– Olisi kiva lopettaa kisat, että edes yksi menisi sisään. Toivottavasti saadaan heitto kulkemaan ja sitä kautta meidän pelikin menisi varmasti paremmin. Vähän puuttuu itseluottamusta, kun heittoprosentit ovat 30 luokkaa. Joitakin pelejä olemme kuitenkin onnistuneen niin voittamaan, mutta Sloveniaa vastaan se ei riitä.

Odotettavissa on hurja tunnelma, kun otteluareena Stozice on täynnä ja pari sataa Suomen fania yrittää pistää kampoihin 10 000 paikalliselle. Salin on aiemminkin pelannut täyden Stozicen edessä, mutta ei koskaan vierasjoukkueena. Hänen mukaansa tunnelma ei ainoastaan palvele kotijoukkuetta.

– Tunnelma luo vastustajajoukkueeseenkin voimaa. Toivottavasti sujuu hyvin ja saamme entistä enemmän voimaa. Toivottavasti Slovenian poika jäätyy niiden paineiden alla, Salin heittää.

Suomen ja Slovenian ottelu alkaa kello 22.00. Ottelun vaiheita voi seurata SuomiKoris.comin Facebook- ja Twitter-sivuilla.
SuomiKoris.com Facebookissa
SuomiKoris.com Twitterissä

Salttu Forsström