Korisliigan vuoden valmentajaksi 2010 ja 2011 valittu Pieti Poikola palasi täksi kaudeksi tamperelaisen Pyrinnön ruoriin. Muun muassa Intiassa akkujaan ladannut valmentaja ei paukuttele kauden alla henkseleitä, mutta myöntää mestaruuden olevan ryhmänsä ainut tavoite.

Pyrinnön sijoitukset Poikolan alaisuudessa vuosina 2008-2012 olivat kolmas, ensimmäinen, ensimmäinen sekä neljäs. Viime kaudella joukkue oli viides.

– Kaksi vuotta sitten olin hyvin arrogantti ja varma, että voitamme. Nyt olen nöyrempi, eikä minun tarvitse miettiä sitä etukäteen. On vain todella makeaa lähteä kilpailemaan näin hyviä joukkueita vastaan, Pieti Poikola toteaa SuomiKorikselle.

– Oli minun henkilökohtainen epäonnistumiseni, ettemme pärjänneet viimeisenä vuotenani Pyrinnössä. Minä olin väsynyt. Se näkyi suoraan tekemisessämme.

Poikola matkusti neljä ja puoli kuukautta rinkka selässä Intiassa. Reissun jälkeen luotsi tarttui täysin uuteen haasteeseen ottamalla vastuulleen Tanskan maajoukkueen, jolla ei ollut ollut maajoukkuetoimintaa ollenkaan muutamaan vuoteen.

– Kun matkustaa Intiassa, ei voi olla kasvamatta. Kun kasvaa, tulee paremmaksi valmentajaksi. Ennen kaikkea minulla on välivuoden jälkeen jälleen polte valmentaa.

– Olen edelleen nuori valmentaja, mutta vasta viimeisten vuosien aikana olen ymmärtänyt kuinka tärkeää elämänkokemus on valmentajalle. Nuorena poikana sitä vain valmensi ja piirsi x ja o –merkkejä. Nyt olen ymmärtänyt, että tämä on pelaajien valmentamista.

– Hyökkäyssettien ei tarvitse olla optimaalisia, vaan olennaista on ymmärtää, että toimimme ihmisten kanssa. Jokainen pelaaja pitää saada tekemään asioita parhaalla mahdollisella tavalla.

Poikolan ja tamperelaisten ehdoton tavoite on palata kahden vuoden tauon jälkeen mestariksi.

– Haluamme voittaa mestaruuden ja uskon, että meillä on siihen kaikki mahdollisuudet. Joukkuetekemisemme tulee olemaan molemmissa päissä kenttää aivan selkeästi parempaa kuin mitä se oli kaksi vuotta sitten.

– Olen koko ajan sanonut, että voittaaksemme mestaruuden tulee meillä olla sarjan paras puolustus. Se on ehdoton edellytys. Meillä on oikeasti tulossa aika hieno kausi. Tykkään haasteista ja uskon, että Pyrintö on parempi kuin koskaan, Poikola linjaa.

Pyrintö avaa kautensa lauantaina Lappeenrannan Namikaa vastaan.

Maarit Korhonen