Korisliigan profiili on noussut täksi kaudeksi maajoukkueen hienojen EM-esitysten johdosta sekä kovista ulkomaalaisvahvistuksista ja paluumuuttajatähdistä. Joensuun Katajan Teemu Rannikko toivoo Susijengin menestyksen heijastuvan koripalloon ruohonjuuritasolle saakka.

Rannikko ei usko meneillään olevan nosteen vaikuttavan heti, mutta toivoo pitkällä tähtäimellä koripallon aseman vahvistuvan nuorten keskuudessa.

– En tiedä mitä se voi tuoda konkreettisesti saman tien, mutta jokainen haluaisi, että pelaajamassa kasvaisi Suomessa. Nuoret jotka tekevät lajivalintaa, ottaisivat koriksen mieluummin kuin futiksen, yleisurheilun tai jääkiekon. Jos saisimme enemmän nuoria koripallon pariin, niin sitä kautta taso kasvaisi. Se olisi suuri apu. Olemme erittäin pieni koripallomaa Euroopassa edelleen. Korisliiga paranisi konkreettisesti ja tulisi paremmaksi, jos yleisöä olisi enemmän. Se menee taas siihen, että lapset valitsevat koripallon ykköslajikseen, Rannikko miettii.

Kaikkien EM-kisoihin osallistuneiden pelaajien tavoin Rannikko oli vaikuttunut Susijengin saamasta kannustuksesta ja toivoo samanlaista yleisöryntäystä myös Korisliigan katsomoihin.

– Ei sitä voi sanoa, että älkää missään nimessä tulko katsomaan pelejä. Toivon tietysti samaa meteliä, vaikka se on melkein mahdotonta. Toisaalta jos 2000 ihmistä tuli kannustamaan Sloveniaan, niin miksi ei tulisi katsomaan myös Korisliigaa. Toivon vain, että olisi mekkalaa.

Korisliigassa ja eurokentillä kovat haasteet

Kataja on yksi sarjan suosikeista, mutta sarjan mestaruustaistelusta on odotettavissa tasaista, sillä tyrkyllä on usea joukkue kärkipäähän.

– Kova sarja on tiedossa. Loimaalla on kaksi mestaruutta putkeen ja sinne siirtyi kauhea määrä suomalaisia ja jenkkejä. Lisäksi Pyrinnöllä, Kotkalla, Kauhajoella ja meillä on kova joukkue. Varmasti tulee hyvä kausi.

Rannikko tiedostaa, että mestaruus ratkeaa pieniin tekijöihin.

– Jokainen haluaa Pantteripatsaan nostaa, mutta miten se tehdään, on pienestä kiinni. Se riippuu, miten asiat loksahtavat kauden aikana. Kaikkemme teemme, että saamme homman mahdollisimman nopeasti kuntoon, niin olemme täydessä iskussa.

Katajalla on edessään myös mielenkiintoiset EuroChallenge-ottelut. Viime vuonna joukkue esiintyi peleissä hienosti ja samanlaista menestystä Joensuussa tavoitellaan myös tänä vuonna.

– EuroChallengessa tavoite on jatkoon ja saada lisää pelejä. Kun pelejä on paljon, niin treenejä on vähemmän. Miten se vaikuttaa, en tiedä, koska en ole sitä kokenut, että pelataan näin paljon. Bussissa matkustaminen kuluttaa, mutta on mahtavaa, että meillä on laaja materiaali. Kaikkia pelejä lähdemme voittamaan, Rannikko päättää.

Kim Kallström