Salon Vilpas vei keskiviikkona Katajaa vastaan viimeiset kolme neljännestä nimiinsä, mutta se ei riittänyt Katajan vahvaa alkurynnistystä vastaan. Vilppaan päävalmentaja Mikko Tupamäki myönsi, että avausneljänneksellä kotijoukkueelle sattui liikaa virheitä.

Kataja voitti ensimmäisen jakson 33-19, mutta Vilpas kiri hiljalleen eroa umpeen ja pääsi parhaimmillaan neljän pisteen päähän, mutta ei sen lähemmäksi.

– Kolme viimeistä kymppiä olivat hyviä. Niissä Kataja oli sellaisessa alle 70 pisteen vauhdissa. Ensimmäinen kymppi oli se, jossa oli puolustuksellisesti monta asiaa vikana, Tupamäki harmitteli ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

– Olimme vähän myöhässä meidän palloscreenin puolustuksessa ja Kataja sai niistä helpon korin. Sitten vähän lamaannuimme ja hävisimme aika monta 1 vastaan 1-tilannetta ja siihen päälle Kataja heitti muutaman aika kovan korin. Meidän hyökkäyspelaamisessa ei ollut siinä tilanteessa mitään isoa vikaa. Hävisimme paljon yksittäisiä tilanteita siinä ensimmäisellä kympillä, Tupamäki harmitteli.

Vilpas kohtaa seuraavassa ottelussa lauantaina Pyrinnön kotikentällään.