Tampereen Pyrintö antoi lauantaina Salohallissa näytöksen, mikä on ero Korisliigan kärjen ja peräpään välillä. Kauden parasta liigapalloa pelanneet tamperelaiset jyräsivät tasapainoisen esityksen jälkeen 90-59 (49-31) murskavoittoon. Vastaavaa teurastusta salolaisyleisö ei ole päässyt ihmettelemään vuosikausiin.

Pyrinnön päävalmentaja Pieti Poikola on mielissään joukkueensa tämänhetkisestä tilanteesta.

– Olen erittäin tyytyväinen nykyiseen tekemiseen. Kokeneet pelaajamme luottavat penkiltä tuleviin nuoriin ja pystymme säilyttämään intensiteetin korkeana koko ajan. Olen valmentanut aiemminkin hyviä joukkueita, mutta tällä ryhmällä on mahdollisuus kehittyä urani parhaaksi puolustusjoukkueeksi, Poikola hehkuttaa Vilppaan sivuilla.

Puhtaalla pelillä etenevä Pyrintö on yllättävän hyvässä kuosissa jo alkukaudesta.

– Joukkue on harjoitellut erinomaisesti kesän ajan ja esimerkiksi Damon Williams on tehnyt valtavasti töitä heittonsa eteen kesällä, Poikola kiitteli.

Yksi yhtä vastaan pakituksessa Williams on aivan pysäyttämätön ja hän pääsee aina korin läheisyyteen. Jos puolustaja tulee iholle, Damon löytää vapaat miehet kaarelta. Ja heittäjiä Poikolalta löytyy.

– Tämä on mielestäni paras heittojoukkue valmentamistani Pyrinnön ryhmistä, Poikola arvioi.