Keskiviikkona on jälleen vilkas päivä Korisliigassa, kun ohjelmassa on viisi ottelua.

Tappioitta oleva Honka matkaa Uuteenkaupunkiin Korihaiden vieraaksi. Korihaiden tili kotikentällä on puhdas, sillä se on voittanut Pohitullissa Kouvot ja Vilppaan. Vaikka Korihaiden kotivire on ollut hyvä, vieraissa voittoja ei ole tullut.

– Otanta on vielä aika pieni tässä vaiheessa. Otteluihin valmistauduttu hyvin ja ne ovat aina vähän myös henkisen maailman juttuja. Jos tietäisi sen miksei vieraissa ole tullut voittoja, niin en varmaan valmentaisi tällä hetkellä Korihaissa. Nämä ovat niitä urheilumaailman mystisiä asioita mistä on vaikea sanoa. Kotona on tullut tuloksia ja on ollut kiva nähdä tunnelmaa hallissa ja mielestäni siellä on enemmän väkeäkin kuin muutamana aikaisempana vuonna. Vieraspeleissä matkustamiset ja sellaiset ovat mielestäni vain tekosyitä, mutta kyllähän kotona yleensä pelataan tuloksellisesti paremmin, Korihaiden päävalmentaja Ari Mikkola pohtii SuomiKorikselle.

Honka on aloittanut kautensa vakuuttavasti neljällä voitolla. Mikkola lähtee pysäyttämään miehistöineen vastustajan voittoputkea.

– Siitä lähdetään liikkeelle. En halua ottaa Hongalta mitään pois, mutta heillä on ollut aika edullinen alkuohjelma kolmella kotiottelulla ja Kouvot-vieraspelillä. Oikeastaan ainoa pienimuotoinen yllätys oli Katajan voittaminen. En usko, että he kovin pitkään ovat kärjessä, kunhan heille tulee vastaan todellisia mittareita Bisonsin, KTP:n, Pyrinnön ja Karhun muodossa.

Honka on kärsinyt loukkaantumisista ja yksi ulkolaisvahvistus Anthony Tucker joutui jo lähtemään loukkaantumisen takia kotimatkalle ja Jaraun Burrowsin pelaaminen on myös epävarmaa. Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen totesi Honka-tappion jälkeen, että vähemmillä ulkomaalaispelaajilla peli näyttää itse asiassa paremmalta.

– Olen Jyrin kanssa yleistasolla samaa mieltä. Mitä useampi ulkomaalaispelaaja puuttuu, sitä paremman näköistä joukkuepelaaminen on. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että se olisi tehokkaampaa, mutta silmään se näyttää paremmalta.

Hongan edellisottelussa Ronnie Clark ja Tuomas Iisalo olivat tulessa nakuttaen molemmat 35 pistettä.

– He tekivät 35 ja muut sitten yhteensä 33. Ei se ollut yllätys, että Iisalo on kova pisteiden tekijä, sillä sen tietää jokainen. Määrä oli kuitenkin ehkä jonkinmoinen yllätys. Siellä on myös Joni Herrala, Villematti Kopio ja Anton Odabasi, Mikkola muistuttaa.

Mikkola ei kuitenkaan vaivaa päätään Hongan pelaajatilanteella, vaan virittää oman joukkueensa iskukyvyn täyteen.

– Meidän täytyy kääntää peli meidän omaan juttuumme ja keskittyä siihen ja aiheuttaa Hongalle vaikeuksia. Minulla on ihan sama onko vastustajalla yksi vai kolme ulkomaalaista ja me keskitymme peliin ainakin siten, että molemmat Burrows ja Clark pelaavat, Mikkola päättää.

Kouvot, Korikobrat ja Lappeenrannan Namika jahtaavat avausvoittoaan

Korikobrat on vielä ilman voittoja ja seuraavaksi lapualaiset matkustavat Kotkaan KTP:n vieraaksi. Lappeenrannan Namika kohtaa sen sijaan kaimaseuransa Lahdessa.

Avausvoittoaan metsästää niin ikään Kouvot, joka pyrkii aiheuttamaan Pyrinnölle sen avaustappion. Keskiviikon viimeisessä pelissä Karhu saa kotiluolaansa Vilppaan.