Tampereen Pyrintö oli yksi suurimmista ennakkosuosikeista kauteen lähdettäessä ja manselaiset ovat vastanneet huutoon voittaen viisi ensimmäistä otteluaan. Joukkueen kokeneelle tukipylväälle Antero Lehdolle hyvä alkukausi ei ole tullut yllätyksenä.

Pyrintö on viettänyt vastustajiensa kustannuksella melkoisia murskajaisia voittaen ottelunsa keskimäärin 26 pisteen erolla. Lehdon mukaan joukkueen pelinappulat olivat hyvin jo kohdillaan kauteen lähdettäessä ja tällä hetkellä joukkue kerää hedelmiä sen suhteen.

– Ei vahva alku sillä tavalla ole ollut yllätys preseasonin perusteella, mutta en ihan näin suurinumeroisia voittoja osannut odottaa. Preseason meni meidän osalta hyvin ja saimme kohtalaisen hyvin pelin kasaan. Mielestäni olemme olleet valmiimpia kauteen kuin moni muista joukkueista, mutta näen että myös muut joukkueet ovat jatkossa vahvempia kunhan saavat pelinsä paremmin kulkemaan, Lehto miettii SuomiKoris-sivustolle.

Päävalmentaja Pieti Poikola on useaan otteeseen tähdentänyt, että joukkueen pelaamisessa on vielä petrattavaa eikä Lehto ole valmentajansa kanssa eri mieltä.

– Peli ei ole ikinä valmista. Jokainen peli on aina mahdollisuus kehittyä ja yksilötasolla pyrimme aina parempaan. Loppukaudesta näkee sen joukkueen, joka on mennyt kauden aikana eniten eteenpäin, niin se varmaan voittaa mestaruuden. Meillä on siihen muihin nähden ollut ehkä etumatkaa, että olemme olleet valmiimpia kauteen lähdettäessä.

Kahteen mestaruuteen Pyrinnön valmentanut Poikola palasi täksi kaudeksi Pyrinnön peräsimeen. Lehdon mukaan suuria eroja entiseen ei ole.

– Olemme menneet aika lailla samalla hyökkäyskonseptilla eikä siihen ole tullut hirveästi uutta. Valmentajien työnjako on ehkä hieman eri ja heillä piisaa energiaa, mikä on ehkä suurin ero siihen entiseen. Varmasti jossain vaiheessa osuu sellainen musta hetki, mutta se on sitten siitä kiinni, että kuinka nopeasti se saadaan käännettyä.

Pyrintö osallistuu Korisliigan lisäksi myös Baltian liigaan tällä kaudella. Poikola onkin pyörittänyt alkukauden aikana laajaa rotaatiota ja se on Lehdon mukaan menestyksen ehto tiukassa pelitahdissa.

– Se on pitkälti sen takia, että meillä on yhteensä 56 runkosarjan peliä tällä kaudella ja sen päälle Korisliigan ja Baltian liigan pudotuspelit. Se saattaisi toimia jonkin aikaa jos on 6-7 pelaajan rotaatio, mutta jossain vaiheessa se näkyisi. Laaja materiaali on ehdoton edellytys meille kansainvälisissä turnauksissa pelaaville joukkueilla, Lehto muistuttaa.

Salttu Forsström