Tapiolan Hongan otteluohjelma Korisliigassa jatkuu haastavana. Keskiviikkona Honka matkustaa Joensuuhun, jossa vastaan asettuu vahva kotijoukkue Kataja Basket. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella jo kertaalleen, tuolloin Honka otti yllätyspisteet Tapiolassa.

Tällä kertaa kokenut Kataja ei varmasti päästä Honkaa helpolla. Kotijoukkue on saanut valmistautua Honka-otteluun rauhassa, sillä Katajan edellisestä pelistä on vierähtänyt aikaa jo 1,5 viikkoa. Keskiviikon otteluun lisäväriä tuo se, että molemmat joukkueet esittelevät ottelussa uuden vahvistuksen. Katajan riveissä uutena pelaajana nähdään 196-senttinen laituri Brian Greene, joka tuo joukkueeseen urheilullisuutta, intensiteettiä ja kamppailukovuutta.

Hongan uutena vahvistuksena nähdään 185-senttinen pelinrakentaja Omar Krayem, joka saapui Suomeen maanantai-iltana. Erittäin taitavana 1 vastaan 1 pelaajana, hyvänä heittäjänä ja erinomaisena syöttäjänä Krayem tuo Hongan peliin lisää vauhtia ja monipuolisuutta. Honka pääsee pitkästä aikaa pelaamaan täydellä miehistöllä, kun Pyrintöä vastaan kentille palannut sentteri Jaraun Burrows on myös mukana.

– Kataja on iso, kokenut ja nälkäinen joukkue, jolla on ollut yhdeksän päivää aikaa valmistautua tähän otteluun. Lisäksi uusi jenkki tuo joensuulaisille juuri sitä, mitä heiltä on hieman puuttunut, eli urheilullisuutta ja nopeita jalkoja. Meidän tavoitteenamme on noudattaa kurinalaisesti ja kärsivällisesti oman pelin perusteemoja, Hongan päävalmentaja Pekka Salminen sanoo Hongan sivuilla.

Hongan tuoreimmalta vahvistukselta Salminen ei odota vielä liikoja.

– Uskon, että Krayem tulee jo Joensuussa aiheuttamaan nopeudellaan vaikeuksia vastustajan takamiehille. Isossa kuvassa odotukset ovat kuitenkin maltilliset. Meillä on homma joukkueena hyvin kuosissa ja ajamme Krayemin sisään rauhassa. Hänestä tulee taatusti tärkeä osa joukkuetta, mutta hiljaa hyvä tulee, Salminen pohtii.

Ottelu Kataja Basket – Tapiolan Honka pelataan keskiviikkona 30.10 LähiTapiola Areenassa, Joensuussa.