Tampereen Pyrintö jatkaa voittamattomana Korisliigan lisäksi myös Baltian liigassa. Pyrintö otti sarjassa toisen voittonsa kaatamalla Latvian kärkijoukkueisiin kuuluvan BK Jekabpilsin Pyynikillä lukemin 87-80 (37-38). Pyrintö on näin ollen voittanut kaikki kauden kymmenen otteluaan.

Pyrinnön päävalmentaja Pieti Poikola myöntää, että alussa joukkueella oli totuttautumista erilaiseen vastustajaan.

– Tämä oli ihan erilainen haaste kuin mitä Korisliigan pelit. Tässä joukkueessa ei ehkä ollut niin hyviä pelaajia kuin aiemmin, mutta tämä joukkue pelasi hyvin joukkueena. Emme ole aiemmin kohdanneet tällaisia kovuutta. Saimme olla toisen jakson lopussa tyytyväisiä, että olimme vain pisteen perässä. Toisella puolikkaalla mukauduimme tähän rytmiin. Sanoin tauolla, että tämä on question of effort. Tulimme toisella puolikkaalla paljon kovemmalla effortilla peliin.

Pyrintö ratkaisikin ottelun toisella puoliajalla, jolloin se otti pelin haltuunsa.

– Voitimme irtopallot, jotka aiemmin hävisimme. Menimme hyökkäyspäässä kovaa hyökkäyslevypalloihin. Vaikkei se tilastoissa näykään, se näkyi siinä, ettei vastustaja päässyt nopeisiin hyökkäyksiin levypalloihin.

– Loppua lukuun ottamatta pelasimme kauden parasta peliä. Tänään vastustaja oli todella iso ja fyysinen. Korin alle ei ollut helppo mennä. Voitimme ottelun hyvien nopeiden hyökkäysten ansiosta. Tämä oli meille hyvää kokemusta. Vastustajan takamiehet olivat todella taitavia. He pääsivät alussa ajamaan keskelle. Lähdimme ehkä vähän liian innokkaasti peliin ja ikään kuin pelaamaan Korisliigan takamiehiä vastaan.

Kokonaisuutena Poikola pitää Baltian liigan pelejä erinomaisina.

– Tämä on hieno ja meille todella hyvä sarja. Korisliigassa taso on aika kirjavaa, tässä kaikki ottelut ovat hyviä. Tässä kaikki joukkueet ovat hyviä mutta erityylisiä. Hienoa, kun Topias Palmi, joka ei pelkää mitään, uskaltaa ajaa korille. Alex Vaenerberg pelasi hyvin neljä minuuttia, mutta ei jaksanut tätä intensiteettiä niin hyvin kuin Korisliigassa, Poikola kertasi Pyrinnön sivuilla.