Puhtaalla pelillä myös Baltian liigassa porskuttava Pyrintö kohtaa tiistaina kolmannessa BBL-ottelussaan Pyynikillä Ruotsin kestomenestyjiin kuuluvan Norrköping Dolphinsin.

Pyrintö on voittanut ennen tiistaita kaikki yhdeksän Korisliigan otteluaan sekä molemmat Baltian liigan ottelut. Pyrintö ja Dolphins kohtasivat viime kaudella Eurochallengen merkeissä kahdesti. Voitot kirjattiin tasan molempien voittaessa kotikentällään.

Pyrinnön päävalmentaja Pieti Poikola tietää, että vastaan on tulossa menestyksekäs ruotsalaisjoukkue, mutta uskoo leveämmän penkin auttavan Pyrintöä.

– Norrköping on perinteikäs ruotsalaisseura, joka on tottunut menestymään. Viime vuonna joukkue meni jatkoon samasta EuroChallenge lohkossa, josta Pyrintö tippui. Dolphinsillä on pitkä historia ja rutiini europeleistä. Meidän onkin pystyttävä todella hyvään otteluun pystyäksemme voittoon.

– Joukkue pelaa paljon palloscreen- ja hand off- avauksia, joista taitavat takamiehet latvialainen [Edgars] Jeromanovs ja amerikkalaispelaaja [Kendrick] Brown ajavat korille pystyen myös ruokkimaan isoja pelaajia, kuten maajoukkuesentteri [Joakim] Kjellbomia rolleihin tai huipputason heittäjää [William] Walkeria, joka mielellään poppaa kolmenpisteen kaaren taakse. Tsekkiläinen sentteri [Jan] Tomanec tuo oman haasteensa erinomaisena kaukoheittäjänä.

– Kaikkiaan joukkueen avainpelaajat ovat todella vaarallisia. Norrköpingin penkki ei ole meidän tasoisemme. Sitä pitäisi pystyä taas hyödyntämään ja uskonkin, että pystymme hyvällä puolustuksella väsyttämään avainpelaajat, Poikola heittää Pyrinnön sivuilla.