Tampereen Pyrintö otti 12 perättäisen voittonsa kaatamalla Baltian liigan ottelussa Pyynikillä ruotsalaisen Norrköping Dolphinsin korein 78-65 (31-31). Pyrintö on nyt voittanut kaikki yhdeksän otteluaan Korisliigassa sekä kaikki kolme Baltian liigan otteluaan.

Pyrinnön parhaimmistoon jälleen kuulunut Antero Lehto myönsi, ettei voitto tullut helpolla, mutta tamperelaiset löysivät lopulta oikean vaihteen.

– Kun emme saaneet onnistumisia hyökkäyspäässä, se näkyi puolustuksessamme. Onneksi loppupeleissä löydettiin oikea viisikko, repäistiin 9-0 ja se oli siinä. Voittoon täytyy olla tyytyväinen, Lehto tunnelmoi Pyrinnön sivuilla.

Päävalmentaja Pieti Poikola jäi kaipaamaan parempaa erityisesti puolustuspäähän.

Jostain syystä olimme huonolla jalalla liikkeellä ensimmäisellä puolikkaalla. Puolustus on tässä sarjassa aika erinäköistä kuin Korisliigassa. Passivoiduimme ja jäimme hyökkäyspäässä turhan paljon hyppyheittojoukkueeksi. Niitäkin voi ottaa, jos ne saa hyvästä liikkeestä. Olimme huononnäköinen joukkue. Monesti tuollainen kurssi on ensimmäisen jakson jälkeen vaikea kääntää, mutta nyt onnistuimme ottamaan itseämme niskasta kiinni, Poikola kertasi ottelun ratkaisuhetkiä.

Ville Pekkola, Antero Lehto, BJ Raymond, Topias Palmi ja Antti Nikkilä ei ole viisikkona pelannut meillä varmaan kertaakaan, mutta pystyi nyt kääntämään meille ottelun voitoksi. Tämä kertoo joukkueemme tasosta.

Seuraavaksi Pyrintö pelaa Korisliigassa todellisen huippupelin, kun vastaan asettuu niin ikään tappioitta oleva Bisons lauantaina.

– Bisons-peliin valmistaudumme samalla tavalla kuin muihinkin, mutta kieltämättä hyvä joukkue sytyttää toisen hyvän joukkueen. Meillä on ollut aika moni voitto selvillä jo ensimmäisen jakson jälkeen, mutta nyt pitää pystyä parhaaseen suoritukseen. Tällä kaudella meitä ovat kehittäneet juuri Jekabpils ja KTP-ottelut, Poikola katsoo jo eteenpäin.