Pyrintö on aloittanut Baltian liigan vahvasti ja voittaneet tähän mennessä joka pelinsä. Tiistaina sillä on kuitenkin taas uusi haaste edessään, kun Pyynikille matkaa Valmiera Latviasta.

Pyrinnön torni Antti Nikkilän mukaan vastustajien tyyli eroaa hieman Korisliigasta.

– Yksilöllisesti siellä on parempia ja kovempia pelaajia. Matkustaminen kuitenkin näkyy, sillä he usein tulevat peliaamuna lautalla yli ja siitä sitten suoraan peliin. Kauhulla odotetaan mitä meidän vieraspeleissä tuleman pitää. Kotimatsit ovat luonnollisesti helpompia, Nikkilä viittaa siihen, että Pyrintö on pelannut kaikki tähänastiset ottelunsa kotikentällään.

Nikkilä tunnetaan korin alla päivystävänä jättinä jonka kovuuden sai muun muassa Kreikan supertähti Vassilis Spanoulis kokea kesän EM-kisoissa. Baltian liigassa Nikkilä joutuu kuitenkin tekemään liikkumaan laajemmalla säteellä, sillä isotkin miehet ottavat heittoja kaukaa.

– Siellä on isoja pelaajia jotka osaavat heittää. En voi vain olla vain korin alla, sillä lähes jokainen heistä heittää myös kolkkeja, joten itse pelaan ihan eri lailla kuin Suomessa.

Pyrinnöllä on pitkä kausi edessä, kun Baltian liiga tuo omat haasteensa. Nikkilän mukaan tamperelaisilta löytyvät kuitenkin aseet otteluruuhkan välttämiseksi.

– Uskon rotaation voimaan. Meillä tulee nuorta verta kentälle ja he ovat nälkäisiä ja näytönhaluisia pelaajia jotka haluavat kehittyä.

Salttu Forsström