Viime viikolla EuroChallengen avaustappionsa Ville Tuomisen Bakken Bearsin vieraana kokenut Kataja Basket palaa kotikentälleen ja kohtaa tiistaina Joensuun LähiTapiola Areenalla hollantilaisen lohkojumbo ZZ Leidenin. Tampereen Pyrintö hakee puolestaan neljättä perättäistä voittoaan Baltian liigassa, kun latvialainen Valmiera saapuu kaupunkiin.

Hollannin mestari Leiden on aloittanut kautensa kotimaansa liigassa kuudella voitolla yhdeksästä ottelusta, mutta voittotili EuroChallengessa on joukkueella vielä avaamatta. Leiden hävisi avausottelunsa Bakken Bearsille kotonaan pisteellä ja sai viime viikolla Ranskalaiselta Cholet’lta 22 pisteen kyydityksen.

Kataja sai EuroChallengeen unelma-alun Cholet-voitollaan, mutta koki viime viikolla tanskalaisjoukkue Bearsin potentiaalin konkreettisesti, kun tanskalaisten heittomylly poiki voiton yli tuhatpäisen kotikatsomon edessä. Kataja-päävalmentaja Jukka Toijalan mukaan joukkueessa on ZZ Leiden-pelin aattona kaikki hyvin.

– Valmistautuminen on edennyt aikataulussa. Sunnuntaina palauteltiin lauantain pelin rasitukset ja katseltiin ensimmäiset videot hollantilaisista. Tänään tarkennetaan taktisia asioita ja vedetään normaali joukkueharjoitus, Toijala kertoo Basket.fi:n sivuilla.

Vaikka Leiden onkin hävinnyt kaksi perättäistä EuroChallenge-ottelua, joensuulaismiehistössä ei syyllistytä hollantilaisten aliarviointiin.

– Leiden on hyvin organisoitu joukkue molemmissa päissä kenttää. He puolustavat erittäin tiiviisti joukkueena. Takakentän urheilulliset Sean Cunningham (188 cm/27 v) ja Worthy De Jong (194/25) pistävät painetta takamiehille ja isot pelaajat Joshua Duinker (210/24) ja Jason Conrad (211/24) ovat kokoisikseen liikkuvia ja ulottuvia, Toijala kuvailee.

– Hyökkäyksessä orkesteria johtaa Whit Holcomb Faye (185/29), joka tykkää pelata paljon pick and rollia, etenkin Duinkerin kanssa. Kaukoheittäjistä meidän tulee merkata varsinkin Cunningham ja Michael Schachtner (203/28).

Katajan pelinrakentaja Teemu Rannikko pyöräytti Bakken Bears-ottelussa nilkkansa ja oli varotoimenpiteenä sivussa lauantain pelistä Lapuan Korikobria vastaan. Tällä hetkellä näyttää, että Rannikko pelaa tiistaina. Korikobrat-pelissä Rannikolle teki sairastuvalla seuraa jo reilun kuukauden verran sivussa ollut Vesa Mäkäläinen sekä ylävartalovammasta kärsivä Jesse Niemi.

Kataja – ZZ Leiden Joensuun LähiTapiola Areenalla tiistaina 19.11. klo 18:30 alkaen