Bisonsilla ensimmäinen vierasvoitto kiikarissa

© Kuva: Juha Tamminen

Bisons Loimaa kohtaa keskiviikon Eurocup-vierasmatsissa liettualaisen Neptunasin.

Biisonit kohtasi Neptunasin loimaalaisten kaikkien aikojen ensimmäisessä Eurocup-pelissä Helsingin Jäähallissa. Tuolloin loimaalaisylpeys kaappasi pisteen voiton yli 6000-päisen kotiyleisön hurratessa.

Ensimmäisessä kohtaamisessa klaipedalaisten tehokkaimmat pelaajat olivat laituri Valdas Vasylius ja takamies Martynas Mazeika. Muutkin liettualaiset olivat ottelussa tehokkaita, mutta joukkueen amerikkalaisvahvistukset lähinnä sekoittivat Neptunasin peliä.

Biisonien pitää olla tarkkana myös Marius Runkauskasin kanssa. Hän ei suoranaisesti loistanut ensimmäisessä kohtaamisessa, mutta on parantanut otteitaan kauden edetessä. Viikonloppuna pelatussa VTB-liigan ottelussa hän oli joukkueensa paras pistemies 25 pojolla.

– Vaikka Klaipeda on voittanut vain yhden ottelun, niin useampi heidän peleistään on päättynyt tiukkaan tappioon. Me emme voi aliarvioida yhtään joukkuetta Eurocupissa vaan tarvitsemme 100-prosenttisen onnistumisen, jotta vierasvoitto on mahdollista. Neptunasilla on erittäin hyvä avausviisikko, muttei kaikista levein materiaali, Joonas Iisalo kertoo Bisonsin sivuilla.

Eurocupin runkosarjassa Neptunas on tällä hetkellä lohkonsa viimeisenä. Ainoan voittonsa Neptunas kaappasi Ateenasta Panioniosin vieraana. Tämäkin fakta kertoo, ettei liettualaisia kannata aliarvioida.

– Heidän hyökkäyspelinsä perustuu yksinkertaisiin actioneihin, jotka päättyvät dynaamisiin palloscreentilanteisiin. Heidän puolustuspelinsä ei ole kaikista aggressiivisinta, mutta he sijoittuvat erittäin hyvin ”väleihin”, jolloin kentällä on vähän tilaa esim. palloscreen- ja 1 vs. 1 –tilanteissa, Iisalo arvioi.

– Me lähdemme metsästämään ensimmäistä vierasvoittoa kontrolloimalla ottelun tempoa olemalla aktiivisempi ja aggressiivisempi joukkue, hän lisäsi.

– Toivottavasti jokunen Biisonifani pääsisi paikalle. Neptunasin kotipelejä katsellessa tunnelma on ollut hallissa korkea, Iisalo toivoi.

Bisons pelaa ensimmäistä kertaa Eurocupissa valkoisella univormulla. Tämä johtuu siitä, että Neptunas pelaa Biisonien tavoin kotiottelunsa tummalla peliasulla. Neptunasin kotiväri on sininen. Eurocupissa joukkue saa itse päättää, pelaako se kotipeleissään tummalla vai vaalealla. Vierasjoukkueella pitää olla molemmat asut matkassa kaiken varalta.

 


Saat kympillä 60 euroa pelirahaa ja ilmaiskiekat

Yhdellä 10 € talletuksella saat

  • 60€ pelirahaa
  • 25 ilmaiskierrosta Book of Deadiin
  • Bratislavan kasinomatkan arvonta