Tampereen Pyrintö haki neljännen perättäisen voittonsa Baltian liigassa ja jatkaa lohkon A piikkipaikalla ilman tappioita. Tiistaina Pyynikillä kaatui Latvian liigassa tällä hetkellä toisena majaileva BK Valmiera. Valmiera sai Pyrinnöltä kylmää kyytiä ja kaatui peräti 54 pisteen erolla (106-52).

Pyrinnön Antti Nikkilän mukaan voiton siemenet kylvettiin viikonloppuna, kun Pyrintö hävisi Bisonsille.

– Heitto upposi tänään kivasti. Meillä oli energiaa viikonlopulta. Pystyimme puolustamaan korin alla hyvin isot pelaajat pois. Lauantain tappio kiehutti tietenkin ja olihan se outo fiilis tälle kaudelle. Kaikki olivat eilen treeneissä paljon parempia kuin aikaisemmin. Tänään kaikki antoivat enemmän joukkueen eteen, Nikkilä kertoi Pyrinnön sivuilla.

Päävalmentaja Pieti Poikolan mielestä Pyrintö pääsi odotettua helpommalla erinomaisen puolustuspelin ansiosta.

– Katsoin vastustajaa etukäteen videolta ja minua vähän hirvitti, vaikkei tällä kaudella kovin monesti ole sellaista tunnetta tullut. Parhaimmillaan Valmiera on ollut todella aggressiivinen levypallojoukkue, mutta tänään puolustuksemme sai heidät pois rytmistä.

– Tappion jälkeen oli helpompi valmentaa ja motivoida joukkuetta. Antti Nikkilä pelasi tänään parhaan ottelunsa tähän asti ja puolusti hyvin isoja vastustajia. Topias Palmi, Osku Heinonen ja Alex Vaenerberg puolustivat hyvin ja toivat energiaa.