Ennen joulun viettoon siirtymistään Pyrinnön miesten edustusjoukkue pelasi välillä 11.12-19.12 peräti viisi ottelua, joista tuloksena oli viisi voittoa. Pyrintö on Korisliigan sarjataulukossa toisena (14-2) ja Baltian liigan lohkon A kärjessä (8-1)

Viiden ottelun rutistus alkoi Baltian liigan ottelulla Tallinnassa, jossa Pyrintö kaatoi Kalevin 95-69. Joukkue palasi Tallinnasta iltalaivalla yöllä Tampereelle, lepäsi torstaina ja harjoitteli perjantaina. Lauantaina Pyynikillä vastaan asettui Kataja Basket, jonka Pyrintö selätti pistein 95-73. Heti sunnuntaina oli vuorossa jälleen Baltian liigaa, kun virolainen Tyco Rapla saapui Pyynikille. Pyrinnön jalka ei näyttänyt painavan tippaakaan ja isännät mättivät Pyynikin tulostaululle 112-59 voittonumerot.

Otteluruuhkan viimeinen rutistus alkoi keskiviikkona, kun Pyrintö ja Vilpas aloittivat back-to-back ottelut Tampereelta. Vilpas oli aiheuttaa Pyrinnölle kauden ensimmäisen kotitappion johdettuaan ottelua vielä neljännelle jaksolle lähdettäessä 14 pisteellä. Kotijoukkue kuitenkin tuli otteluun mukaan Damon Williamsin johdolla ja piti sarjapisteet Tampereella jatkoajan jälkeen lukemin 90-84. Torstaina joukkueet kohtasivat uudelleen Salohallissa, josta Pyrintö haki jälleen tiukan ottelun jälkeen 70-77 vierasvoiton.

– Back-to-back pelit ovat hienoja tapahtumia ja yleisö sekä joukkueet tuntuvat tykkäävän niistä. Onneksi meillä on niin paljon pelaajia, että saamme pidettyä tempoa peleissä niin, ettei pelaajille tule liikaa rasitusta. Henkisesti tuollaiset otteluputket ovat vaikeita, mutta emme kuitenkaan antaneet missään vaiheessa periksi. Vastoinkäymisiä tietysti mahtui joukkoon, mutta kukistimme vaikeudet olemalla yhtenäinen joukkue, Pyrinnön valmentaja Lasse Rantala kommentoi joukkueen sivuilla.