Pyrintö päättää vuotensa kohtaamalla kotikentällään Tapiolan Hongan. Pyrinnön valmennusjohdolla on hyvin tiedossa espoolaisten vahvuudet.

Pieti Poikola on käynyt tarkkaan läpi vastustajajoukkueen ja osaa varoittaa Hongan vaarallisuudesta.

– Hongan aloitusviisikko on erittäin laadukas, kuten useimmilla joukkueilla tässä liigassa. Ronnie Clark on yksi sarjan kovimmista 1-1-skoraajista, Tuomas Iisalo heittää lähes jokaisen avoimen heiton koriin ja Jaraun Burrows on erittäin monipuolinen sisäpelaaja. Myös vasta joukkueeseen liittynyt Brady Morningstar on taitava takapelaaja, joka pelaa kypsästi joukkueelle, kuten ison yliopiston (Kansas) kasvatilta voi odottaakin. Näistä etenkin Clarkin ja Burrowsin 1-1-puolustus ovat avainasemassa, Poikola korostaa Pyrinnön sivuilla.

– Hongan hyökkäys on rakennettu älykkäästi parhaiden pelaajien kautta hyvällä tilankäytöllä siten, että auttaminen on vaikeaa.

Pyrintö on jyrännyt tällä kaudella laajalla materiaalilla ja Poikola toivoo, että penkiltä löytyy ratkaisuvoimaa myös Honkaa vastaan.

– Joukkue puolustaa suhteellisen passiivisesti siten, että avainpelaajat voivat pelata isoja minuutteja. Puolustus on kuitenkin fiksua pyrkien ottamaan vastustajan ensimmäiset optiot pois. Siksi meidän on pystyttävä iskemään puolustuksella ja pistettävä Hongan aloitusviisikko töihin. Silloin ratkaisu toivottavasti löytyy meidän laajemmasta penkistä. Edessä on jälleen mielenkiintoinen kamppailu.

Myös Pyrinnön apuvalmentaja Lasse Rantala liittyy Hongan kehujiin.

– Honka on erittäin hyvin valmennettu joukkue, joka hyökkää varsin monipuolisesti käyttäen taktisesti fiksusti pelaajien parhaita ominaisuuksia. Joukkueen kokoonpano on elänyt kauden mittaan, mutta nyt näyttäisi Morningstarin signaamisen myötä lopullinen permanentti löytyneen.