Tampereen Pyrinnön alkusyksyinen voittoputki taipui ja katkesi marraskuun pimeillä, mutta joulukuussa ”Punakone” löysi uudelleen tehonsa ja on nyt palannut Korisliigan kärkeen tappiottoman Nilan Bisonsin vanaveteen. Korisliigan joulukuun pelaaja BJ Raymond, 27, kiittää voittoputkesta joukkueensa saumatonta yhteispeliä.

Pyrinnön tehokkain pelaaja vuoden 2013 viimeisen kuukauden aikana oli kovatasoisessa Xavierin yliopistossa kannuksensa ansainnut 198-senttinen BJ Raymond, joka viimeisteli joulukuussa 17,5 pistettä, 6,5 levypalloa, 2,0 syöttöä sekä 1,3 riistoa peliä kohden. Ensimmäistä kauttaan Suomessa pelaava Raymond kertoo olleensa yllättynyt kuultuaan tulleensa valituksi kuukauden pelaajaksi.

– Tiesin pelanneeni hyvin joulukuun aikana, mutta joukkuekavereistani esimerkiksi Damon Williamsilla oli ihan huikea kuukausi. En olisi pistänyt pahitteeksi jos olisimme vaikka jakaneet palkinnon keskenämme, koska yhteispelimme on luistanut koko ajan paremmin.

Raymond arvioi pelinsä yskähdelleen hivenen kauden alussa, mutta vahvarakenteinen laituri sanoo samalla mukautuneensa joukkueensa peliin yhä paremmin joulun lähestyessä.

– Heti kauden alussa valmentaja (Pieti Poikola) sanoi, että minulta varmaan kestää joulukuun alkuun asti ennen kuin tiedän, miten saada korintekopaikkoja kolmiohyökkäyksessä, Raymond kertoo Basket.fi:n haastattelussa.

– Alkukaudella minulla oli omalta osaltani ylä- ja alamäkiä ja esimerkiksi minä, Kelvin (Lewis) ja Petri (Heinonen) olimme hieman sormi suussa kolmiohyökkäyksen kanssa, mutta päivä päivältä ja viikko viikolta olemme pystyneet yhä parempiin suorituksiin. Joulukuun aikana minusta tuntui siltä, että löysin rytmini.

Korisliigan runkosarjan lähestyessä puoliväliään on Raymondin mukaan liigassa käynnissä hitsautumisaika.

– Tässä vaiheessa kaikkien joukkueiden pelaajat tuntevat joukkuekaverinsa, joukkueet ovat kohdanneet toisensa vähintään kerran ja suurin osa pelaajavaihdoista on tehty. Pitkä valmistautuminen kevättä kohden alkaa, Raymond analysoi.

– Aiomme edetä kierros kerrallaan ja tehdä erilaisia muutoksia peliimme, emmekä varmasti tule olemaan joka kierroksella parhaimmillamme. Tavoitteemme on olla iskussa pudotuspelien alkaessa niin, että meiltä löytyy vielä silloin tarvittaessa ylimääräinen vaihde.

Sisäisen yhteensopivuuden lisäksi Raymond pitää Pyrinnön suurimpana kilpailuvalttina muuntautumiskykyä.

– Meillä on kokenut eurooppalainen huippusentteri Antti Nikkilässä. Hänen läsnäolonsa tekee sen, että me pystymme pelaamaan todella isolla viisikolla halutessamme, Raymond miettii.

– Kuitenkin pystymme samalla pelaamaan erittäin pienellä ja liikkuvalla viisikolla. Kaikilla joukkueilla ei ole mahdollisuutta koripalloa kahdella eri tavalla. Tässä vaiheessa olemme jo näyttäneet pystyvämme pelaamaan voittavaa koripalloa sekä Baltian liigassa että Korisliigassa ja jatko on kiinni meistä, Raymond muistuttaa.