Nilan Bisonsin seuraava haaste Korisliigassa odottaa Pohjanmaan lakeuksilla. Keskiviikkona loimaalaiset matkustavat Lapualle Korikobrien vieraaksi.

Lapua porskuttaa tällä hetkellä kolmen ottelun voittoputkessa. Se päihitti lauantain kierroksella Pohjanmaan paikallisderbyssä Kauhajoen Karhun näiden kotiluolassa. Kunnioitettavaa vierasvoittoa ennen Lapua kukisti Tampereen Pyrinnön ja Tapiolan Hongan omassa kotisalissaan. Kyseessä on siis todellisessa nousukiidossa liihottava joukkue.

– Lapua on parantanut päävalmentaja- ja pelaajavaihdosten jälkeen paljon. Erot kärkijoukkueiden ja häntäpään joukkueiden välillä ovat kaventuneet pelaajavaihdosten myötä, ja siitä osoituksena altavastaajien voitot muutamista peleistä viime kuukausina, Joonas Iisalo kommentoi Lapuan hyvää virettä loimaalaisten sivuilla.

Suurimpina syinä Lapuan hyviin otteisiin ovat sen yhdysvaltalaispelaajat. Takamies Kyle Foggille normaali-ilta pitää sisällään kolmenkymmenen tienoilla heiluvan pistesaaliin. Hän on ehdottomasti Kobrien kantavia voimia. Jotain Foggin korkeasta tasosta kertoo hänen valintansa Korisliigan tammikuun pelaajaksi.

Toinen vaa’ankieliasemassa oleva pelaaja on Lapuan sentteri Jesse Perry. Hänen pistekeskiarvonsa on kunnioitettava 17,8 ja levypalloissa mies on joukkueensa paras (9,9 per peli). Biisonien isot pojat Tuukka Kotti ja Ralph Sampson III pääsevät painimaan hänen kanssaan tosissaan, mikä tietysti on osuvaakin, Lapualla kun ollaan.

– Lapuan joukkueen ykköspelaaja on Kyle Fogg. Viimeksi pystyimme pitämään hänet selkeästi alle keskiarvojen, ja se on tietenkin tavoite tälläkin kertaa. Myös Jesse Perry ja Lawrence Kinnard ovat erinomaisia vahvistuksia. Keskiviikkona meillä on täysi päivätyö, jotta onnistumme samalla tavalla puolustuksessa kuin joulukuun kotipelissä, Iisalo ennakoi.

Puolustuspään korkea taso on ollut Biisonien kantava teema viimeisissä peleissä. Niin on tälläkin kertaa.

– Tärkein asia meille on, että puolustuksemme pitää. Kun pystymme pitämään joukkueet alhaisissa pistelukemissa, niin annamme meille aina mahdollisuuden voittaa. Energia ja intensiteetti tulee olla Lapualla huipussaan, jotta tuomme kaksi pistettä tuliaisina Loimaalle, Iisalo painotti.

Lauantain hieno peli valoi uskoa Bisonsin penkin syvyyteen. Vaikka muutamat pelaajat ovatkin olleet sivussa, on penkiltä löytynyt lisävoimaa paikkaamaan aloitusviisikon pelaajia. Näin pitää olla myös Lapualla. Antto Nikkarisen tilanne näyttää jo melko hyvältä ja hänet saatetaan nähdä kentällä jo Lapualla. Lohduttavaa kuitenkin tietää, että Ilpo Pehkonen pystyy hoitamaan pelinrakentajan tontin kiitettävällä tavalla.

John Williamsonia ei Lapuan parketilla nähdä. Lievä alaraajavamma pitää hänet poissa tositoimista muutaman viikon ajan.