Tampereen Pyrinnön ja Salon Vilppaan kauden neljäs kohtaaminen päättyi Pyrinnön 89-78 kotivoittoon. Pyrintö on voittanut kaikki 14 Korisliigan kotiotteluaan eikä ole myöskään hävinnyt Pyynikillä Baltian liigassa.

Pyrintö pyrki ottamaan erityisesti Vilppaan Marcus Relphorden pelistä pois ja onnistui siinä hyvin.

– Ensinnäkin täytyy sanoa, että Salo on rekordia parempi joukkue. Heillä on fyysinen aloitusviisikko ja he ovat haastaneet meidät aiemminkin kaudella. Lähdimme pelaamaan vähän erilaisella taktiikalla, kun tuplasimme Marcus Relphorden. Kokeilimme samanlaista taktiikkaa jo Kouvoja vastaan, mikä ehkä helpotti Vilppaan ennakointia otteluun. Saimme Relphordelle kuitenkin viisi menetystä, ja Mikael Sandbergillakin oli enemmän pelitilanneheittoja, mistä voi olla tyytyväinen, Pyrinnön päävalmentaja Pieti Poikola valottaa Pyrinnön sivuilla.

– Salon hyvä pallonliike sai meidät vaikeuksiin ja he heittivät kovalla prosentilla koriin. Saimme onneksi vähän heitä paremmin kättä eteen heittoihin. Toiselle jaksolle tultaessa katsoimme vähän, mistä Vilppaan tilanteet syntyivät ja pystyimme reagoimaan niihin. Energiatasomme kentällä oli mainio. Hyökkäsimme koria kohti, jolloin heikomman kaukoheittopelin kestää hyvin.

Poikola kiitteli jälleen penkiltä tulleiden pelaajien panosta.

Ville Pekkola ja Alex Vaenerberg toivat hyvät minuutit penkiltä. Muutamassa edellisessä ottelussa Antero Lehto ja Kelvin Lewis ovat pelanneet turhan isot minuutit. Villen heitto on kehittynyt. Lasse Rantala taas on tehnyt kovasti töitä Alexin heiton ja itseluottamuksen eteen.

Hyvän pelin pelannut Pyrinnön Petri Heinonen oli valmentajansa kanssa samoilla linjoilla.

– Vilpas pelasi tänään tosi hyvin. Tavoitteenamme oli pysäyttää Relphorde ja onnistuimme siinä kohtalaisen hyvin, sillä hänet saatiin pidettyä 12 pisteessä. Onnistuttiin hyvin ja saimme sillä voiton. Pelaaminen tuntui hyvältä ja palloa oli helppo nostaa koriin, kun pojat antoivat hyviä syöttöjä.