Korisliigassa pelaavan UU-Korihaiden uusin vahvistus on 201-senttinen amerikkalaislaituri Lamont Mack.

26-vuotias Mack on monipuolinen laitahyökkääjä, joka pystyy pelaamaan sekä korin alla että kauempana korista. Mack on pelannut urallaan Kreikan, Bulgarian, Italian ja Saksan kovatasoisissa sarjoissa. Tällä kaudella Mack on edustanut Saksan BBL-liigassa pelaavaa S. Oliver Basketsia kuudessa ottelussa, reilun viiden pisteen ja kahden levypallon keskiarvoilla. Viime kaudella Mack pelasi Italian serie A:ssa Pesaron joukkueessa, tehden noin kymmenen pistettä ja viisi levypalloa ottelua kohden. Huomion arvoista on ollut Mackin loistava kaukoheittopeli, sillä hän on lähes jokaisella kaudella upottanut yli 40 prosentin kolmen pisteen heitoistaan.

Mack saapuu näillä näkymin Suomeen tiistaina ja jos aikataulut osuvat kohdilleen, on mies harjoituksissa jo tiistai-iltana. Ensisijaisesti Mack tulee Korihaihin neljänneksi ulkomaalaisvahvistukseksi, eli myös Josh Dollard, Chace Stanback ja James Padgett jatkavat joukkueessa.

– Aloitimme vahvistusten kartoittamisen todenteolla Hai Five-kampanjan käynnistyttyä, edellismaanantaina. Etsimme ensisijaisesti kotimaista vahvistusta, mutta kun sellaista ei ollut saatavilla päädyimme neljänteen jenkkiin, valaisee Korihaiden toiminnanjohtaja Ville Vuorinen taustoja Korihaiden sivuilla.

– Meillä oli kalkkiviivoilla kolme eri vaihtoehtoa, mutta päädyimme perjantai-illalla valitsemaan Lamont Mackin. Saimme suullisen hyväksynnän sopimukselle perjantaina puolen yön jälkeen ja kirjallisen sopimuksen sunnuntaiaamuna, jatkaa Vuorinen.

– Kartoitamme edelleen kotimaan markkinoita, eikä lisävahvistusten hankkiminen ole poissuljettu vaihtoehto, kertoo Vuorinen.

– Tästä hankinnasta suurin kiitos menee Hai-Five Together kampanjan puuhamiehille, sekä projektiin osallistuneille lukuisille tukijoille, kiittelee Vuorinen.