Loimaalaisen Nilan Bisonsin kahden perättäisen mestaruuden takuumies Mikko Koivisto sai onnistuneella kolmosella pistetilinsä auki, kun hänen uusi seuransa Royal Hali Gaziantep puristi Turkin liigakärki Banvitin ahtaalle ennen kaatumistaan pistein 58–60 (36–30). Gerald Lee jr murjoi Romaniassa 21 pistettä Ploiestin kaataessa Steauan 87–74 (55–33).

Koiviston Gaziantep piti vain yhden tappion kauden aikana kärsinyttä Banvit Bandirmaa pihdeissään pelin avauspuoliskolla ja lähti tauolle kuuden pisteen johtoasemassa. Banvit aloitti kuitenkin pelin kolmannen jakson vahvasti ja tasoitti ottelun.

Pelin lopussa liigakärjen rutiini oli Gaziantepille liikaa. Banvit pussitti ratkaisevan korin 16 sekuntia ennen loppua kovaa meteliä pitäneen kotiyleisön harmiksi.

Koivisto pelasi debyytissään yhdeksän minuuttia ja nostatti kotiyleisön kerran seisaalleen onnistuneella kolmosella. Lisäksi Koivisto jakeli joukkuetovereilleen kaksi koriin johtanutta syöttöä.

CSU Asesoft Ploiestin Gerald Lee junior käytti taas minuuttinsa tehokkaasti joukkueensa kurittaessa Romanian liigan keskikastin Steauaa kotonaan 87–74 (55–33).

Valmentajaltaan 23 peliminuutin verran luottoa saanut Lee upotti kaikki kuusi kakkostaan sekä upotti vapaaheittonsa 9/11 matkallaan 21 pisteen kokonaissaldoon. Lee (21/3/2 syöttöä) oli Alhaji Mohammedin (22/6/5 syöttöä) lisäksi kotijoukkueen tehokkain pelaaja.

Ploisesti jatkaa Romanian liigan kolmantena 14 voitollaan 19 ottelusta.

Espanjan kakkosliigan perjantai-illan myöhäisottelussa Samuel Haanpää pussitti kauden toiseksi korkeimman pistesaldonsa joukkueensa Coruñan kaatuessa kotonaan Rinconia vastaan 72–77 (37–41).

Rincon puolusti tehokkaasti Haanpään kaukoheiton pois, mutta Haanpää pussitti kahden pisteen heitoilla ja vapaaheitoilla saldokseen 15 pistettä. Haanpää haali myös viisi levypalloa ja antoi kaksi syöttöä.

Coruña pysyttelee Adecco Oro -liigan neljäntenä voitettuaan 20 pelaamastaan ottelusta 12.

Sarjaporrasta alempana Joonas Cavénin CB Prat Joventut oli surffailemassa avauspuoliskolla helppoon johtoon ja johti Castellóa tauolla pistein 47-27, mutta vieraat aloittivat armottoman kirin kolmannella jaksolla ja johtivat neljä minuuttia ennen loppua pistein 63-59.

CB Prat hallitsi kuitenkin loppuhetkiä ja nousi Alberto Abalden kakkosella ja bonusvapaaheitolla ratkaisevaan johtoon viisi sekuntia ennen loppua. CB Prat voitti ottelun 68-65 (47-27) ja jatkaa Adecco Platan neljännellä sijalla 11 voitollaan 18 ottelusta.

Joonas Cavénin heitto oli lauantaina hakusessa (pelitilanneheitot 1/8), mutta Cavén kirjautti silti joukkueelleen viisi pistettä, kolme riistoa ja kaksi levypalloa.

Ray Ailuksen Solna Vikings petasi tukevan 55-31-vierasjohdon Ruotsin Basketliganin torstai-illan kierroksella Sundsvall Dragonsia vastaan, mutta menetti otteensa pelistä toisella puoliajalla.

Dragons päätti pelin hirmuiseen kiriin, jonka kruunuksi Hlynur Baeringsson upotti 89–88 (31–55)-voittoon johtaneen kakkosen viimeisellä sekunnilla.

Lievästä jalkavammasta toipuva Roope Ahonen oli toista perättäistä ottelua sivussa Boråsin kokoonpanosta joukkueen kohdatessa vieraskentällä Norrköpingin. Kotijoukkue vei pelin kolmannen jakson ratkaisevasti 33–19 ja koko ottelun 83–70 (33–37.

Ahosen Borås jatkaa Basketliganin kakkosena (25 voittoa/5 tappiota) ja Ailuksen Solna Vikings kuudentena (13/17).

Ville Tuomisen Bakken Bears nautiskeli kahdeksannen perättäisen voittonsa Tanskan Basketligaenissa Vaerloesen kaaduttua kotonaan pistein 103-76 (56-39).

Anton Mirolybovin Hannover Tigers ylsi muikeaan voittoon Saksan Pro B -liigan pohjoislohkossa karkaamalla liigan häntäpäähän kuuluvalta Wolfenbüttelilta 110–82 (48–42). Tigers on voittanut 20 pelaamastaan ottelusta 14.

Itävallan Bundesliigassa Jussi Immosen St. Pölten Dragonsin tappioputki jatkuu edelleen. Alemman jatkosarjan kärkijoukkue Oberwart kukisti Dragonsin kotonaan 96–74 (47–43) ratkaistuaan pelin kolmannella jaksolla, joka päättyi isäntien hyväksi 23–10.