Serbian ja koko Euroopan mahtiseuroihin kuuluva Partizan Belgrad koki sunnuntaina yllätystappion Adrianmeren liigassa, kun Sasu Salinin tähdittämä Union Olimpija Ljubljana nappasi serbialaisvieraistaan 66–59 (42–25)-voiton. Salin pussitti voittajille kuusi pistettä.

Olimpija johti kotikentällään Ljubljanan Stozice Areenalla kuusi minuuttia ennen loppua turvallisin lukemin 61–44, mutta Partizan nousi 13-0-jaksonsa myötä neljässä minuutissa neljän pisteen päähän.

Olimpija säkitti kuitenkin viimeisellä minuutilla vapaaheittonsa ja kuittasi kauden yhdeksännen voittonsa Adrianmeren liigassa. Olimpija nousi voitollaan liigataulukossa ohi KK Radnickin ja Szolnoki Olaj’n.

Sasu Salin pelasi voittajien paidassa 15 minuuttia ja nakkasi kuusi pistettä. ”Malmin roskisdyykkari” haki myös levypallon ja antoi syötön.

Tanskan Basketligaenin runkosarjavoittonsa jo valmistanut Ville Tuomisen Bakken Bears pommitti kahdennentoista perättäisen voittonsa säkittämällä hurjalla heittopelillä SISU:n kumoon 105–92 (55–48).

Basketligaenissa on enää kaksi runkosarjakierrosta jäljellä. Bears on voittanut pelaamastaan 25 ottelusta 22.

Roope Ahosen Borås Basketin vaikea kevät Ruotsin Basketliganissa sai jatkoa, kun joukkue joutui myöntämään Sundsvall Dragonsin paremmakseen pistein 61–74 (31–39).

Boråshallenissa pelatun ottelun ratkaisu nähtiin jo toisella neljänneksellä, jonka Dragons vei 8-24 ja sieppasi johdon lopullisesti.

Ahonen pelasi Boråsin pelinjohtajana 25 minuuttia keräten kolme pistettä, kolme levypalloa ja neljä syöttöä.

Itävallan Bundesliigassa Jussi Immosen valmentaman St. Pölten Dragonsin tappiokierre jatkui 98–103 (49–47)-tappiolla Grazille.