Namika Lahden iso mies Dan Oppland pääsee taistelemaan keskiviikkona korinalusherruudesta yhdessä tutun pelurin kanssa, kun häntä vastaan asettuu Opplandin yliopistovuosilta tuttu Antti Nikkilä.

Namikan sentterille Opplandille yksi Pyrinnön pelaajista on erityisen tuttu. Jenkki nimittäin oli Valparaison yliopistossa yhden vuoden ajan samaan aikaan Antti Nikkilän kanssa.

– Tuo se nimi ainakin muistoja ajalta, jolloin hän vielä löylytti minua yliopistossa, Oppland nauraa.

– Itse olin ensimmäisen vuoden freshman ja hän oli jo neljännen vuosikurssin seniori. Erittäin mukava kaveri, mutta hän oli niin iso ja kyynärpäät korkealla, että siinä sai vähän osumaa. Aika vaikuttavaa, että hän pelaa tuossa iässä yhä niin hyvin. Tietenkin tiedän hänen heikkoutensakin paremmin kuin muiden, mutta vaikeaa häntä vastaan on vieläkin pelata.

Kivenkovaa Pyrintöä vastaan Oppland peräänkuuluttaa hyvää alkua peliin. Puolustuksen kautta on pakko pelata.

– Pyrintö pelaa ns. kolmiohyökkäystä, mitä vain harvat joukkueet käyttävät. Sitä vastaan on vaikea valmistautua ja scoutata, koska heillä on siinä niin monta vaihtoehtoa. Voidaan estää yksi-kaksi vaihtoehtoa, mutta he löytävät vielä uuden.

– On pelattava puolustuksen kautta ja saatava estettyä nopeat hyökkäykset, joita he myös paljon juoksevat, Oppland toteaa.

Korisliigan pudotuspelit alkavat ensi maanantaina. Kevätkausi on ollut Namikalle vaikea, mutta kokenut Oppland ei hae tekosyitä siihen.

– Kauden alku oli hyvä, viime ajat sitten enemmän selviytymistä. Talven mittaan tuli paljon ylä- ja alamäkiä, mutta se on osa peliä. Tietenkin kokeneena pelaajana monesti otan siitä paljon itseeni, että pitäisi olla enemmän johtavassa roolissa vaikeina hetkinä.

– Pudotuspeleihin pääsy on iso juttu, varsinkin viiden vuoden tauon jälkeen. Tietenkin olisin halunnut paikan ratkeavan aiemmin, mutta pitää ajatella sen positiivisen puolen kautta.

– Niin kauan kun puolustamme kurinalaisesti ja pelissä tehdään melko vähän pisteitä, olemme vahvoilla. Toinen iso asia on pallonmenetykset, siinäkin on oltava kurinalainen ja keskittynyt, tai muuten virheitä tulee helposti, varsinkin väsyneenä, Oppland muistuttaa Namikan sivuilla.