Veitsi kurkulla pelannut KTP-Basket aiheutti Pyrinnölle kauden ensimmäisen kotitappion Korisliigassa ottamalla 90-82 (38-38, 72-72) jatkoaikavoiton Pyynikillä. Pyrintö johtaa välieräsarjaa 2-1 ja joukkueella on edelleen mahdollisuus katkaista sarja torstaina Kotkassa.

Pyrinnön päävalmentaja Pieti Poikola kaivoi tappiosta positiiviset asiat esiin ja kehui KTP:n pelaamista.

– Se oli hieno matsi. Tässä sarjassa on kaksi huippukovaa joukkuetta vastakkain. Kolmen ottelun jälkeen 2-1 on aika oikeudenmukainen tulos. Ennen sarjaa kukaan ei olisi odottanut, että olisimme vieneet tämän 3-0. Ottelun jälkeen sanoin pelaajille, että matka on vielä pitkä. Jos ei tule vastoinkäymisiä, joukkueen on vaikea kasvaa. Tämä voi olla meille jopa hyödyllinenkin lopputulos, kunhan vain osaamme käsitellä tämän oikein, Poikola pohdiskelee seuran sivuilla.

– Kotka pelasi upean puolustuspelin ja sai meidän pallonliikkeen pysähtymään ja meidät ulos omasta pelistä. Emme olleet tänään tarpeeksi kovia levypallopelaamisessa. Baltian liigassa kun meille kävi näin, tulimme seuraavaan peliin vähän parempina. Neljännen erän lopussa olimme aika vaikeuksissa, mutta nousimme upeasti. Jatkoajalla emme upottaneet niitä heittoja, jotka olisimme voineet toisena iltana upottaa. Kotka sen sijaan heitti hyvin kättä vastaan viimeisillä sekunneilla. Sarja jatkuu. Tällaisissa tapahtumissa on kiva olla mukana.

Ville Pekkolan mukaan KTP:n ratkaisunavaimina olivat levypallot sekä hyvässä vireessä ollut Sharaud Curry.

– Tiesimme, ettei Kotka tule luovuttamaan kahden tiukan ottelun jälkeen tänään. Halusimme hallita levypalloja, mutta niissä valitettavasti hävittiin ja KTP sai paljon toisia ja kolmansia heittoja ja tip-inejä. Curry olisi pitänyt saada kiinni alusta asti. Huomenna treenit. Yllätyksiä tuskin tulee. Nyt täytyy keskittyä omaan peliin. Tappiolla ollessa yritimme liikaa sankariratkaisuilla kääntää ottelua, vaikka lopulta joukkueena venyimme jatkoajalle. Puolustuksessa pitää viedä levypallot ja pysäyttää Curry.