Finaalisarja jatkuu viikonloppuna perättäisinä päivinä pelattavien kolmannen ja neljännen finaaliotteluiden merkeissä. Pyrinnön sentterikonkari Antti Nikkilä, 35, myöntää kovan ottelutahdin vaatineen veronsa mutta korostaa, että tässä vaiheessa kautta on perusteetonta valitella väsymystä.

Kahden intensiivisen finaaliottelun jälkeen meneillään olevat välipäivät on vastaanotettu niin Pirkanmaalla kuin Pohjois-Karjalassakin hyvillä mielin. Pyrinnön kokeneeseen kalustoon kuuluva Susijengi-sentteri Antti Nikkilä kertoo levon tulleen tarpeeseen.

– Täytyy sanoa, että paremmalta tuntuu kuin vähän aikaa sitten. Kun välierät menivät viidenteen otteluun, onhan tässä saanut ihan tosissaan tehdä hommia palautumisen eteen, 210-senttinen kolossi naurahtaa Basket.fin sivuilla.

Palattuaan Joensuusta Tampereelle Pyrintö palasi arkijärjestykseen verrattain pian.

– Vedimme palauttavat harjoitukset torstaina ja ihan normaalit treenit perjantaina. Pietin (Poikola) johdolla katsoimme ottelutallennetta ja vähän kelailtiin, että missä on parantamisen varaa.

Kysymykseen toisen ottelun opetuksista Nikkilä vastaa diplomaattisesti.

– No, ainakaan Alex Wesbyn ei saa antaa heittää 36 pistettä, ”Kangasalan jätti” naurahtaa.

Toisen osaottelun jälkeen coach Poikola sekä Pyrinnön kapteeni Antero Lehto vakuuttivat ”Punakoneen” tulevan rähinällä ja aggressiivisesti kolmanteen peliin. Nikkilä on samoilla linjoilla.

– Liian passiivisia oltiin Joensuussa. Aggressiivisuustasoa pitää nostaa huomattavasti, että meillä on mahdollisuudet voittoon.

Energiatason ylläpitämisessä Pyrintöä on pudotuspeleissä auttanut vaihtomiehistö. Erityisesti Nikkilä kehuu joukkueen kakkossentteriä Petri Heinosta, joka on pelannut hienot finaalit tähän asti.

– Pete pelasi runkosarjassa silloin tällöin todella hyviä otteluita ja odotinkin, että finaaleissa hän nousee esille. Ensimmäisen finaalin kahdeksan hyökkäyslevypalloa käytännössä ratkaisivat pelin meille, Nikkilä kehuu.

– Odotan, että kolmannessa matsissa Hakametsässä on tiedossa taas kovan tason Petriä.

Katajan miehistöstä Nikkilän puolustusvastuulla on 205-senttinen fysiikkaihme Mike Morrison, jonka kanssa Nikkilällä on ollut kädet täynnä töitä. Nikkilä kehuu kollegaansa estoitta.

– Morrisonilla on erittäin hyvät kädet. Jos hän saa Teemulta (Rannikko) syötön lähelle koria, ongelmia tulee, kiitos hänen kimmoisuutensa ja liikkuvuutensa. Puolustajan on oltava hereillä, että pysyy korin ja miehen välissä koko ajan.

Nikkilä myöntää pitkän kauden vaatineen veronsa mutta korostaa samalla, että tässä vaiheessa kautta on turha valitella väsymystä.

– Kummallekin joukkueelle kova haaste edessä. Kuitenkin, kun kautta on näin vähän otteluita jäljellä, puristetaan kaikki ulos vaan. Kauden päättymisen jälkeen ehtii kyllä levätä.