Kataja hankki nuorten maajoukkuepelaajan

© Kuva: Juha Tamminen

Helsinki Seagullsien riveissä 1. divisioonan mestaruuden viime keväänä voittanut 20-vuotias Marius van Andringa siirtyy joensuulaisen Kataja Basketin riveihin. 189-senttisen kakkospaikan pelaajan sopimus kattaa tulevan kauden 2014-15.

Takamies kirjautti viime kaudella ykkösdivisioonan 25 ottelussa keskimäärin 11 minuutin peliajalla tilastot 4,9 pistettä ja 1,0 levypalloa. Kahden pisteen heitot osuivat 35-, kolmoset 40- ja vapaaheitot 70-prosenttisesti. Tarkkuutensa kolmen pisteen heitoissa oli sarjan parhaimmistoa.

Jo neljävuotiaana koripalloilun aloittanut helsinkiläisen Malmin Super-Koriksen kasvatti on kokenut juniorisarjoja Suomen lisäksi Italiassa ja Ranskassa. Ensiesiintyminen Korisliigassa tapahtuu syksyllä Kataja-paidassa, miesten ykkösdivisioonatasolla hän on edustanut Seagullsin lisäksi Vantaan Pussihukkia ja helsinkiläistä Torpan Poikia.

Marius van Andringa on Kataja Basketin seitsemäs sopimuspelaaja kaudelle 2014-15. Muut ovat Petri Virtanen, Teemu Rannikko, Kalle Naapi, Tommi Huolila, Jesse Niemi ja Nicolai Hvidberg (DEN). Valmennuksesta vastaavat Pekka Salminen ja Tuomas Oja.