Koripallon Suomen mestari Tampereen Pyrintö ja valmentaja Pieti Poikola, 36, ovat sopineet vuoden mittaisen jatkosopimuksen. Pyrinnön päävalmentajan pestin lisäksi Poikola toimii Tanskan maajoukkueen päävalmentajana. Viime kaudella Poikolan staffissa debytoineet apuvalmentajat Lasse Rantala, 39, ja Artem Khvorost, 29, ovat Poikolan tavoin sopineet yksivuotiset jatkosopimukset.

Kuluneella kaudella Rantalan päävastuulla oli kokonaisuudessaan joukkueen hyökkäyspeli.Rantala toimii myös Tanskan maajoukkueessa Poikolan apuvalmentajana. Khvorst puolestaan vastasi scouttien tekemisestä, omien pelien videoiden taggaamisesta, harjoitusten ja matsien aktivoinneista sekä matsien aikaisesta minuutti- ja puolustustilastoinnista. Kolmikon lisäksi myös seuran pitkäaikainen fysiikkavalmentaja Harri Raivio jatkaa joukkueen riveissä.

Kolmannen kerran urallaan vuoden valmentajaksi valitulle Poikolalle tuleva kausi on hänen kuudes Pyrinnön päävalmentajana. Poikolan ensimmäisellä kaudella Pyrintö sijoittui kauden 2008-2009 päätteeksi pronssille ja seuraavat kaksi kautta puolestaan päättyivät Suomen mestaruuteen. Poikola jäi sapattivapaalle kauden 2011-12 jälkeen, jolloin Pyrintö sijoittui neljänneksi.

Kuluneelle kaudelle Poikola palasi Pyrinnön päävalmentajaksi ja johdatti joukkueensa takaisin mestariksi. Pyrintö kirjautti samalla Korisliigan runkosarjassa voittoennätyksen ottamalla 44 ottelusta peräti 38 voittoa. Korisliigan lisäksi Pyrintö pelasi ensimmäisenä suomalaisjoukkueena Baltian liigassa, jossa se sijoittui neljänneksi.

Pyrintö on pelannut Poikolan alaisuudessa 216 Korisliigan runkosarjaottelua ja voittanut niistä huikeat 159 (74%). Pudotuspeleissä Poikola on johdattanut Pyrinnön 54 ottelussa 36 kertaa voittoon (67%).

– Saman valmennusstaffin jatkaminen on erinomainen asia. Valmennuksemme laatu on korkealla tasolla ja ohjelma nuorten ja omien pelaajien eteenpäin viemiseksi on hyvällä mallilla. Valmentajamme sitoutuvat hienosti Pyrinnön arvoihin ja heidän kanssaan on miellyttävä työskennellä, Pyrinnön joukkueenjohtaja Elisa Hakanen kehuu Pyrinnön sivuilla.

Pyrinnöllä on pelaajasopimukset ensi kaudesta Antero Lehdon, Petri Heinosen, Topias Palmin, Ville Pekkolan, Alex Vaenerbergin ja Osku Heinosen kanssa.